Ekološki bovški ovčji sir - Sirarstvo Ostan Bovec Kmetijske dejavnosti

O podjetju

Ekološki bovški ovčji sir - Sirarstvo Ostan Bovec

Pašništvo in predelava mleka gresta tako rekoč z roko v roki v sir. Celotno Zgornje Posočje je posejano s planinami, kar priča o močni tradiciji. Pridobljen certifikat nam omogoča, da kupcem nudimo tako imenovani Bovški sir z zaščiteno označbo porekla oziroma najprestižnejšo označbo nekega živila na nivoju Evropske unije. Gre za Evropske sheme kakovosti, ki so predpisane z evropskimi uredbami (zaščitena označba porekla, zaščitena geografska označba in zajamčena tradicionalna posebnost).

Ekološki bovški ovčji sir - Sirarstvo Ostan Bovec 100

Od naših začetkov, ki segajo v leto 1975, se Ekološki bovški ovčji sir - Sirarstvo Ostan Bovec nenehno razvija. Rezultati trdega dela nam omogočajo primerljivost z drugimi evropskimi kmetijami tako po obsegu kot kakovosti proizvodov. Osnovna dejavnost na naši kmetiji je ekološka reja bovške pasme ovc. Osnovna čreda šteje 350 ovac avtohtone mlečne pasme bovška ovca, s pomočjo katere letno proizvedemo velike količine ovčjega sira in albuminske skute. Sir proizvajamo po normativih, ki so zahtevani za proizvodnjo bovškega sira z geografskim poreklom. Za njegovo proizvodnjo smo leta 20015 pridobili ustrezen certifikat.

Ukvarjamo se s prirejo mleka katerega predelamo v ekološki bovški ovčji sir. Smo eden od treh pridelovalcev na bovškem, ki imajo certifikat za bovški sir. Naš sir izdelamo izključno iz mleka pridelanega na kmetiji. Sir je izdelan zgolj iz ovčjega mleka. Izdelujemo tudi albuminsko skuto, za katero smo prejeli zlato priznanje. Poleg sveže skute imamo tudi starano (soljeno) skuto, ki se lepo poda k raznim solatam, enoločnincam, v namazih, ali tradicionalno k krompirju.
Poleg reje ovac imamo na kmetiji tudi kokoši in prašiče.

Ekološki bovški ovčji sir - Sirarstvo Ostan Bovec 02

Ob obisku naših krajev, le zavijte k nam, veseli bomo vašega obiska!
Izdelke prodajamo na domu, prek trgovcev na debelo, na sezonski tržnici lokalnih kmetijskih izdelkov in pridelkov v Bovcu in na raznih kmetijskih sejmih.

Za več informacij nas kontaktirajte preko spletnega obrazca, ali pa nas kar obiščite! Ne spreglejte naše ponudbe in galerije!

Ponudba in storitve

Nudimo vam: 

  • Bovški sir
  • Albuminska skuta
  • Drobnica

Izdelke prodajamo na domu, prek trgovcev na debelo, na sezonski tržnici lokalnih kmetijskih izdelkov in pridelkov v Bovcu in na raznih kmetijskih sejmih. Za več informacij nas kontaktirajte ali pa kar obiščite!

Ekološki bovški ovčji sir - Sirarstvo Ostan Bovec

Ponudba

Ekološka kmetija


Nudimo vam: 

Bovški sir Albuminska skuta Drobnica

Izdelke prodajamo na domu, prek trgovcev na debelo, na sezonski tržnici lokalnih kmetijskih izdelkov in pridelkov v ...Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Ekološki bovški ovčji sir - Sirarstvo Ostan Bovec

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Ekološki bovški ovčji sir - Sirarstvo Ostan Bovec
  • Polno ime David Ostan - Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
  • Davčna številka 34560327 SI34560327
  • Matična številka 2131609000
  • Davčni zavezanec Da