Turistična kmetija Ferencovi, Cankova, Prekmurje Turizem

O podjetju

Tam, kjer najprej vzide sonce, v Prekmurju na Goričkem, torej blizu avstrijsko-madžarsko-slovenske tromeje, leži prostrano umetno Ledavsko jezero, ki je razdelilo vas Krašči na dva dela. Ob njegovem vzhodnem bregu med njivami in polji stoji turistična kmetija FERENCOVI.

Na tem koščku zemlje že več kot 200 let prehaja iz roda v rod kmetija, po domače imenovana Ferencovi. Leta 1991 so začeli na njej sprejemati prve obiskovalce in po končani opremi petih sob so dve leti pozneje prespali tudi prvi gostje. Zaradi velikega povpraševanja so čez nekaj let dodatno uredili še dve sobi s skupnimi ležišči.

Ferencovi goste radi razvajajo. Pred hišo jim dajejo na voljo dvojno igrišče za tenis, travnati grič za igre z žogo in velik prostor za druženje večjih skupin (predšolskih in šolskih otrok, zaključenih skupin). Terasa pod brajdo ima prelep razgled na jezersko gladino. Jezero vabi k ribolovu, veslanju ali le tihemu opazovanju.

Goričko je najlepše doživljati v stiku z dihanjem narave, zato imajo Ferencovi za izposojo tudi nekaj koles. S kolesom lahko obiščete bližnji Grad (6 km) s 365 sobami, tromejo (11 km), razgledni stolp v Sotini (7 km), ki je najvišji vrh v Pomurju, Fuks grabo (4 km), kjer se lahko v spremstvu prijazne zvite lisičke sprehodite skozi gozd. Kopate se lahko v bližnjih termah ali zdravilišču. Če si vzamete na izlet odejo, pa lahko pod milim nebom ali v zavetju drevesne krošnje uživate sonce, oblake, luno, zvezde ...

Ob kmetovanju in gostinsko-prenočitveni ponudbi kmetija Ferencovi obiskovalca obdari z duhom nekdanjih časov. Tam hranijo zbirko kmečkih orodij in strojev, med katerimi so nekateri spomeniško zaščiteni in razglašeni za kulturno tehniško dediščino.

Ferencovi so 200 m oddaljeni od prvega soseda in malo več od jezera, v katerem je več vrst rib, v grmovju ob njem pa se skrivajo različne vrste perjadi. Jezerska voda oživlja bujno rastlinje na delu obrežja, tja pa se rade zatekajo tudi živali. Radoveden opazovalec, ki začuti v naravi polnost življenja in vir notranjega navdiha, bo tukaj našel svoj košček prvobitnega sveta.

Vas Krašči je majhna, ima pa svojo sušilnico sadja, žago, trgovinico, gostinske lokale in tudi frizerski salon.

Ponudba in storitve

Kmetija stoji na odličnem mestu sredi lastnega 6-hektarskega kompleksa (s sadovnjakom, travniki, njivami, gozdom ...) in ima otroško igrišče, zelenice za igre z žogo in dvojno teniško igrišče. Oddaljenost 200 m od glavne ceste in prvih sosedov gostom zagotavlja mirno in varno bivanje.

Z doma pridelano in pripravljeno hrano in pijačo ter delno iz okolice vas Ferencovi razvajajo, če si privoščite krajši ali daljši oddih pri njih. Poudarek je predvsem na prekmurski kulinariki. Seveda pa imajo konec tedna odprta vrata tudi za izletniške goste, po vnaprejšnjem naročilu pa vas sprejmejo tudi druge dni v tednu in vam pripravijo toplo malico ali kosilo, ob katerem vam postrežejo z domačim aperitivom in vinom iz lastnega vinograda ter doma pripravljenimi sokovi.

Ljubiteljem preteklih časov je na ogled kmečki muzej na prostem s starimi stroji in orodji, ki je delno prekrit s slamnato streho. V objektu so vgrajeni elementi nekdanje tradicionalne prekmurske gradnje oz. arhitekture.

Veliko pozornosti namenjajo vrednotam iz preteklosti, da bi ostale za prihodnost, zato vam lahko po želji in ob zadostnem številu gostov organizirajo prikaz tradicionalnega pokrivanja strehe s slamo, pletenja košar iz šibja, izdelovanja cvetja iz krep papirja ali pa vas napotijo do bližnjega lončarja, kjer se lahko preizkusite v ročnih spretnostih in oblikujete izdelek iz gline tudi sami.

Kmetija ima 3/2 posteljne sobe (Tikev, Mak, Štrk), 2/3 + 1 posteljni sobi (Sunčavnica in Ajdina), ki so zelo primerne za skupine otrok ali družine z več otroki in 1/3 posteljno sobo (Žito).

Sobe imajo kopalnico, klimo oz. ogrevanje in televizijo. Nudijo tudi brezplačno internetno povezavo.

Turistična kmetija Ferencovi, Cankova, Prekmurje

Ponudba

Soba "Tikev"


2 posteljna soba, možnost namestitve pomožnega ali otroškega ležišča.

Ogled ponudbe

Soba "Sunčavnica"


3 + 1 posteljna soba, soba ima otroško sobico posebej.

Ogled ponudbe

Soba "Mak"


2 posteljna soba, možnost namestitve pomožnega ali otroškega ležišča.

Ogled ponudbe

Soba "Štrk"


2 posteljna soba, možnost namestitve pomožnega ali otroškega ležišča.

Ogled ponudbe

Soba "Žito"


3 posteljna soba, možnost namestitve pomožnega ali otroškega ležišča.

Ogled ponudbe

Soba "Ajdina"


3 + 1 posteljna sobe, možnost namestitve pomožnega ali otroškega ležišča, primerna za družine z več otroki ali za skupine otrok.

Ogled ponudbe

Prekmurska kulinarika


Prekmurje slovi po svojih kulinaričnih dobrotah, ki so raznolike kot geografsko območje, ki se rasprostira od Goričkega do Panonske nižine in Lendavskih goric. Iz generacije v generacijo se je ohranjala tradicija ...Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Turistična kmetija Ferencovi, Cankova, Prekmurje

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Turistična kmetija Ferencovi, Cankova, Prekmurje
  • Polno ime MARJETA IVANIČ KOUS - TURISTIČNA KMETIJA FERENCOVI
  • Davčna številka 57833117 SI 57833117
  • Matična številka 2215764000
  • Davčni zavezanec Da

Odpiralni čas

  • Pon. - pet.:
  • Sobota:
  • Nedelja: