Turistična kmetija - penzion Sinji Vrh Gostinstvo

O podjetju

Turistična kmetija - penzion Sinji Vrh

Hribovito območje nad z vinogradi, pšeničnimi polji in njivami prepredeno vipavsko dolino je bilo dolga desetletja ne od Boga, ampak od ljudi pozabljeno. Kovk, Otlica , Predmeja in vrsta manjših zaselkov na Gori, kot imenujejo to območje domačini, je bilo pač daleč od Ajdovščine, kjer je bilo mogoče lažje zaslužiti vsakdanji kruh. In marsikatera kmetija je osamela. A so se časi kot kaže spremenili.

Gosta, ki prvič obišče Sinji vrh, očara čudovit razgled po Vipavski dolini, ki se razširi vse tja od Karavank do Benečije in Istre. Najprej ni bilo tam gori nad Ajdovščino nič. A gospa Irma in gospod Hieronim sta preprosto kar videla, kaj bi lahko zraslo. Poprijela sta za delo in ustvarila turistično domačijo (Turistična kmetija - penzion Sinji Vrh), čigar sloves odmeva po vsem svetu.

Sinjemu vrhu je bilo najbrž namenjeno, da se bo tam odvilo toliko dobrega za večnost. Tukaj se namreč odvijajo številne umetniške delavnice, seminarji, joge. Veliko je jadralnih padalcev, saj je v bližini vzletišče. Sem zahajajo skupine in posamezniki, ki so začutili nagovor prostora in narave.

Turistična kmetija - penzion Sinji Vrh 100

Naša posebnost oz. povabilo gostitelja!

Ko je na vrsti kosilo na Sinjem vrhu, se lahko gostje nadejajo kar štirih vrst mesa (divjačina, jagnjetina, mlada govedina in svinjska pečenka) in od štirih do petih prilog, kot so pražen krompir, špinačni štruklji, polenta s sirom, kaša, lokalne zelenjavne jedi … Sestavni del takega obeda sta tudi solata in sladica. Gostje so že navajeni na odličen merlot, beli pinot, rizling in sauvignon, ki jih hodijo iskat h Krapeževim v Vrhpolje blizu Vipave. Posebnost so tudi domače žganice, ki so jih poimenovali “sinjevrška simfonija”. Na voljo nam je v petih različnih okusih iz gorskih zelišč in gozdnega sadja. V ponudbi so tudi domači sokovi in čaji iz zelišč in sadja nabaranih na tem območju. Marmelade iz lokalnega sadja pa se kuhajo kar na domačem štedilniku.

Turistična kmetija - penzion Sinji Vrh 101

Kako do nas?

Do Sinjega vrha lahko pridete z dveh smeri, in sicer iz Ljubljane proti Logatcu, od tam pa skozi Črni vrh do Cola, kjer zavijete proti Predmeji. Na Otlici vas bo kažipot ob cesti opozoril, kje morate zaviti na Sinji vrh. Druga možnost: iz Ajdovščine prek Lokavca, Predmeje in Otlice.
Do Sinjega vrha se lahko povzpnete tudi peš. Za ljubitelje daljših tur priporočamo izhodišče v Ajdovščini - izvir Hublja - planinske poti so dobro označene.
Če pa se radi sprehodite na krajših progah, potem si za izhodišče poti izberite Otlico. Avtomobil lahko parkirate pri cerkvi sredi vasi, od tam pa vas bo pešpot peljala mimo Otliškega okna in mnogih drugih naravnih ter kulturnih znamenitosti.

Za več informacij si oglejte našo ponudbo. Seveda pa nas lahko tudi pokličete, z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja!

Turistična kmetija - penzion Sinji Vrh vas vljudno vabimo k nam, privoščite si izlet v neokrnjeno naravo med prijazne in vedno nasmejane domačine Sinjega Vrha!

Ponudba in storitve

  • Prenočišča
  • Gostinska ponudba
  • Poljedelstvo in živinoreja

Za več informacij si oglejte našo ponudbo. Seveda pa nas lahko tudi pokličete, z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja!  Vljudno vabljeni k nam! Vas že z veseljem pričekujemo!

Turistična kmetija - penzion Sinji Vrh

Ponudba

Prenočišča


Sinjemu vrhu je bilo najbrž namenjeno, da se bo tam odvilo toliko dobrega za večnost. Tukaj se namreč odvijajo številne umetniške delavnice, seminarji, joge. Veliko je jadralnih padalcev, saj je v bližin...Ogled ponudbe

Gostinstvo


Na njihovih mizah se šibijo suhomesnati izdelki, kot so divjačinske salame, klobase, bržole, pancete in pršuti. Vselej imajo na voljo jagnjetino, divjačino, pa domač sir in skuto ter mlado govedino. Kar ...Ogled ponudbe

Poljedelstvo in živinoreja


Skoraj natanko tisoč metrov nad morjem pridelajo zelenjavo, krompir, žita in druge povrtnine, zelišča… Gojijo ovce in divjad. V oboro  pa bodo postopno naseljujejo še škotsko govedo.&n...Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Turistična kmetija - penzion Sinji Vrh

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Turistična kmetija - penzion Sinji Vrh
  • Polno ime Farming turizem Vidmar Kovk d.o.o.
  • Davčna številka 91649056 SI91649056
  • Matična številka 5400767000
  • Davčni zavezanec Da