Izdelki iz sivke Sivček, Divača Trgovina

O podjetju

Smo družinsko podjetje, ki se v sklopu dopolnilne dejavnosti na kmetijstvu ukvarja s proizvodnjo kozmetičnih proizvodov iz sivke, čistili iz sivke, ter ostalimi sivkinimi izdelki. Trenutno imamo na naših poljih zasejanih približno 5000 sadik, ekološko pridelane sivke “Budrovka” imenovane tudi Lavandula xintermedia. Sadike so bile pridelane brez uporabe hormonskih sredstev in brez kakršnih koli gnojil.

Posebnost naših sivkinih polj je, da se vsa razprostirajo nad Vzhodnim rovom Kačne jame, natančneje nad eno izmed dvoran Kačne jame, imenovane »Kalvarija«, kar daje sivki še poseben in edinstven pomen, saj dobiva tudi v najhujših sušnih obdobjih, tisto minimalno potrebno vlažnost prav iz jamskega podzemlja reke Reke. Že kmalu po zasaditvi prvih sadik smo ugotovili in spoznali, da so prav lega polj, sestava tal, osončenost, temperature, ter ostale klimatske razmere zagotovila, da je ta plemenita rastlina, ki se omenja že v starem Egiptu, tudi na naših poljih jamskega sveta srečna.

Ponosni smo predvsem, da smo med redkimi pridelovalci sivke razvili naravna čistila iz sivke.

Prav tako se lahko pohvalimo, da so vsi naši izdelki ročno narejeni in kar je najbolj pomembneje, vsi proizvodi vsebujejo zgolj ekološko pridobljene sestavine, brez dodanih kemičnih snovi. Tudi naša polja obdelujemo in negujemo brez kakršnih koli kemičnih snovi, saj se zavedamo, da so prav kemične snovi škodljive in uničujoče za naše zdravje. Večino del na poljih opravimo ročno, kot tudi končni produkt, vedno bolj cenjeno eterično olje, ter sivkino rožno vodo pridobivamo s pomočjo starodavnega načina in sicer parne destilacije.

Ideja o imenu linije oziroma blagovni znamki naših izdelkov “Dišave iz mesta nad reko” se je porajala na literarnih večerih »Divača, mesto nad reko«, ki jih organizira, ter vodi znani domači arhitekt in velik borec za ohranitev naravne, ter kulturne dediščine Stojan Lipolt. Prav v svojih uvodnih predavanjih je že omenil sivko, kot potencial razvoja kmetijstva na naših tleh.

Naša blagovna znamka poleg raznih kozmetičnih proizvodov in ostalih sivkinih proizvodov obsega tudi pester program oziroma asortiman naravnih sivkinih čistil. Posebej se lahko pohvalimo s tekočim naravnim detergentom za pranje perila, ki nam poleg čistega perila nudi tudi blagodejen sivkin vonj v naših omarah s perilom.

Ponujamo pester darilni program izbranih izdelkov blagovne znamke »Dišave iz mesta nad reko«, primeren tako za rojstnodnevna darila, kot tudi za poročna darila in ostale svečane priložnosti. Ponudimo lahko tudi bogat program poslovnih daril.

Izdelki iz sivke Sivček, Divača

Ponudba

There are currently no added products.

Pošlji povpraševanje Izdelki iz sivke Sivček, Divača

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Izdelki iz sivke Sivček, Divača
  • Polno ime STOJAN KOROŠEC - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
  • Davčna številka 80801340 SI80801340
  • Matična številka 2432951000
  • Davčni zavezanec Ne