Kako zmanjšati stroške fotokopiranja?

Kako zmanjšati stroške fotokopiranja?
Kako zmanjšati stroške fotokopiranja?

03. 09. 2020 14:15 fotokopirnice Slovenija Vir: kopiranje.si

Fotokopiranje in tiskanje so lahko ključni poslovni stroški, ki pa se ne morejo prezreti za zagotavljanje nadaljnjega dela.

Ne glede na to ali tiskate urnike, pogodbe, ali ustvarjate tržne materiale, verjetno želite zmanjšati stroške fotokopiranja oziroma tiskanja. Ko podjetje raste, s tem zrastejo tudi stroški, zato vam lahko z našimi idejami razširite svoje podjetje, ne da bi močno posegali v vaš proračun.
 

1) UPORABITE VEČNAMENSKO NAPRAVO

Če boste uporabljali večnamensko napravo, si boste s tem zmanjšali stroške in hkrati povečali prostor v sami pisarni. Prav tako zmanjša porabo električne energije in same obratovalne stroške. Cenovno so ugodnejši, kot če bi kupili vsako napravo posebej.

2) SPODBUJAJTE OSEBJE K UPORABI OPTIČNEGA BRALNIKA


Svoje zaposlene navadite, da naj dokumente raje skenira kot fotokopira. Tako še vedno delijo informacije, ki jih potrebujejo, hkrati pa zmanjša količino papirja in drugega potrošnega materiala. Prav tako je to bolj ekološko.
 

3) TISKANJE NA OBE STRANI


Veliko papirja se prihrani, če tiskamo obojestransko, s tem pa tudi denarja. S tem načinom lahko drastično zmanjšamo stroške tiskanja, saj to predstavlja kar velike stroške.

4) NAJEM FOTOKOPIRNICE 

Odlična izbira za podjetja, ki nimajo veliko prostora v pisarnah za velike printerje, je najem fotokopirnice. S tem se izognete nakupu, popravilu in vzdrževanju printerjev, ki lahko predstavljajo kar velik strošek. S fotokopirnico boste lahko hitro in enostavno fotokopirali in tiskali kakršnekoli dokumente na številnih vrstah papirja.

5) POJDITE BREZ PAPIRJA



V pisarnah smo navadjeni, da se dokumentom izdajo papirnate kopije, ki se potem shranijo. Delo brez papirja se mogoče zdi malo nenavadno, a skeniranje in arhiviranje dokumentov na računalnik pomeni več prostora v pisarni in zmanjšanje stroškov tiskanja. Če potrebujete dodatne kopije na varnem, je na voljo več možnosti, kako jih digitalno zavarovati.

Na voljo so številni načini, kako prihraniti denar. Za katero se boste odločili, je odvisno predvsem od vas.