Vrhunski trendi oblikovanja WPC teras

Vrhunski trendi oblikovanja WPC teras

25. 05. 2023 15:54 BAMBUS PARKETI IN TERASE D.O.O. Spletna trgovina Vir: wpc-talne-obloge.si

WPC terase (lesno-plastične kompozitne terase) postajajo med lastniki hiš in oblikovalci vse bolj priljubljene zaradi svoje trajnosti, nizkega vzdrževanja in ekološke narave. Te terase so narejene s kombiniranjem lesnih vlaken z plastiko, da se ustvari trden in robusten material, ki izgleda in se obnaša kot naravni les. Ko vstopamo v leto 2023, se trendi v oblikovanju WPC teras razvijajo, pojavljajo pa se nove oblikovalske ideje in tehnike. V tem članku bomo raziskali najnovejše trende v oblikovanju WPC teras za leto 2023 in vam ponudili nasvete in navdih za ustvarjanje vašega lastnega edinstvenega zunanje površine. 

 

Trendi oblikovanja WPC teras za leto 2023:

 

  1. Mešanje materialov
    Eden od najnovejših trendov pri oblikovanju WPC teras je mešanje različnih materialov, da se ustvari edinstven videz. Oblikovalci zdaj kombinirajo WPC z drugimi materiali, kot so kovina, steklo in kamen, da dodajo teksturo in dimenzijo terasi. Na primer, WPC terasa z stekleno ograjo zagotavlja modern in eleganten videz, medtem ko kombinacija WPC-ja in kamna terasi daje rustikalen in naraven občutek.
     
  2. Večnivojske terase
    Večnivojske terase postajajo vse bolj priljubljene pri oblikovanju WPC teras. To oblikovanje omogoča različna območja na terasi, vsako z lastnim namenom in vzdušjem. Na primer, en nivo lahko namenimo jedilnici, medtem ko je drugi nivo namenjen počitku ali sončenju. Tako oblikovanje ne zagotavlja le funkcionalnosti, ampak tudi vizualno zanimanje za teraso. 
     
  3. ​Drzne barve 
    Drzne barve so trend v oblikovanju WPC teras, ki postaja vse bolj priljubljen v letu 2023.  Lastniki domov zdaj eksperimentirajo z živahnimi barvami, kot so rdeča, modra in zelena, da dodajo barvni poudarek svojemu zunanjemu prostoru. Drzne barve lahko vključimo v oblikovanje s pohištvom, dodatki ali celo z uporabo barvnih WPC plošč.
     
  4. Minimalistični dizajn
    Minimalizem je trend, ki je že nekaj časa prisoten in zdaj prihaja tudi v oblikovanje teras s WPC materialom. Ta dizajn se osredotoča na preprostost in čiste linije, ustvarjajoč umirjen in urejen zunanji prostor. Minimalistični dizajn terase s WPC materialom lahko dosežemo z uporabo preprostega pohištva, čistih robov in nevtralnih barv.
     
  5. Mešane širine terasnih desk
    Mešane širine terasnih desk so trend pri oblikovanju teras s WPC materialom, ki vključuje uporabo terasnih desk različnih širin, da se ustvari edinstven in privlačen vzorec. Ta dizajn dodaja vizualni interes in teksturo terasi, zaradi česar se razlikuje od tradicionalnih dizajnov teras.