Vgradnja kvalitetnih toplotnih črpalk LINEAR d.o.o., Gorenjska Obrt in storitve

O podjetju

Vgradnja kvalitetnih toplotnih črpalk LINEAR d.o.o., Gorenjska

V podjetju Vgradnja kvalitetnih toplotnih črpalk LINEAR d.o.o., Gorenjska se ukvarjamo s prodajo, montažo, vgradnjo in servisom toplotnih črpalk.

Podjetje Linear Tenetiše d.o.o. je bilo ustanovljeno pred 25 leti, leta 1991, z namenom snovanja kreativnih rešitev na področju energetike.

Vizija podjetja je slediti trendom razvoja obnovljivih virov energije ter kvalitetno zadovoljiti potrebe tržišča na tem področju.

Razumemo želje in potrebe strank. Z učinkovitim pristopom uresničujemo njihova pričakovanja,  zagotavljamo kvalitetno izvedbo ob dogovorjenih rokih  po konkurenčnih cenah.

Izvedba vsake storitve nam predstavlja izziv, ki se ga lotimo z optimizmom …

Podjetje Linear Tenetiše d.o.o. - 40 LET izkušenj  in 25. obstoja podjetja Linear d.o.o.

Izvajamo:

vse vrste strojnih inštalacij na področju ogrevalne tehnike in vodovodnih inštalacij s sodobnim načinom izvedbe in visoko kakovostnimi materiali.

Ponudba:

 • Toplotne črpalke vseh tipov: zemlja/voda (sistem geosonda ali sistem horizontalnih kolektorjev), voda/voda ( najbolj običajno je črpanje podzemne vode), zrak/voda. Dobavljamo in vgrajujemo toplotne črpalke renomiranih EU proizvajalcev kot npr:  

KRONOTERM, THERMIA, VIESSMANN, CTC, NIBE, STIEBEL ELTRON, SONNENKRAFT,VILLANT, ALPHA INNOTEC

 • Dobava in vgradnja oljnih kotlov
 • Ogrevalni sistemi z biomaso – polena, sekanci, peleti
 • Talno in  radiatorsko ogrevanje v kombinaciji z najsodobnejšimi sistemi obnovljivih virov energije:
 • Zbiralniki in oprema za deževnico
 • Čistilne naprave  - brez zahtev po elektriki
 • Plinsko ogrevanje.
 • Vodovodne inštalacije in obnove kopalnic.

Nudimo vam:

 • Strokovno svetovanje
 • Inovativne rešitve
 • Dobavo
 • Kvalitetno montažo v dogovorjenem roku
 • Servis
 • Brezplačno vam uredimo dokumentacijo za EKO sklad  za subvencijo nepovratnih sredstev

Zagotavljamo vam:

 • Enostavno uporabo
 • Varčnost
 • Ekološko primernost

 Naše reference so zadovoljne stranke.

Vgradnja kvalitetnih toplotnih črpalk LINEAR d.o.o., Gorenjska 101Vgradnja kvalitetnih toplotnih črpalk LINEAR d.o.o., Gorenjska

Ponudba in storitve

 • TOPLOTNE ČRPALKE ZRAK/VODA

Tudi hladen zrak je poln energije Zrak je neizčrpen vir energije in je povsod na voljo. Najsodobnejše izvedbe toplotnih črpalk zrak/voda omogočajo ogrevanje tudi pri zunanji temperaturi do – 25 °C. Tudi pri tako nizki temperaturi zraka še vedno prihranite 50% energije. To je investicijsko najcenejša vrsta toplotnih črpalk, enostavna in poceni sta tudi montaža in vzdrževanje. Priporočeni načini izgradnje ogrevalnega sistema Toplotne črpalke zrak/voda se običajno projektirajo tako, da samostojno pokrijejo vse toplotne izgube objekta do zunanje temperature – 5 °C. Pod to mejo lahko toplotna črpalka deluje skupaj z drugim ogrevalnim virom. Tako pokrijemo več kot 98% toplotnih potreb objekta z delovanjem toplotne črpalke. Kot drugi ogrevalni vir se pri novogradnjah uporablja običajno električni grelec, pri obstoječih objektih z dobrim konvencionalnim ogrevalnim virom pa se lahko uporablja tudi le–ta. Elektronsko krmiljenje omogoča enostavno nastavitev točke preklopa na 2. ogrevalni vir. 

 • TOPLOTNE ČRPALKE VODA/VODA

Toplotne črpalke voda/voda Toplota podtalnice je za izkoriščanje s toplotno črpalko zelo ugoden energijski vir. Njena prednost je sorazmerno konstanten temperaturni nivo , ki je približno med +7 in +12 °C. Da lahko koristimo podtalnico, moramo ob zgradbi izvrtati v zemljo dve vrtini, za črpanje in vračanje podtalnice. V prvo vrtino vstavimo cev s potopno črpalko. Med obratovanjem nam črpalka potiska vodo skozi toplotno črpalko, ki ji odvzame toplotno energijo in jo ohlajeno za nekaj °C ( od 2 do 4 °C) vrača po drugi, nekaj metrov (15 – 20m) oddaljeni vrtini nazaj v podtalnico. Količina vode v sesalni vrtini mora zadostovati za neprekinjeno obratovanje pri največjih toplotnih potrebah. Za črpanje podtalnice potrebujemo vodno dovoljenje, vodo pa je potrebno pred pričetkom del kemično analizirati. Podtalnica je torej zaradi relativno visoke temperature idealen vir toplote, saj z njo dosegamo visoka grelna števila. Iz tega sledi, da je ta vodni vir energetsko naju- činkovitejši (gledano skozi povpre- čje celega leta). Toplotne črpalke voda/voda dajejo veliko toplotno moč ob zelo majhnih zunanjih diToplotne črpalke voda/voda in zemlja/voda menzijah. K robustni in inovativni izvedbi še dodatno prispeva poseben ploščni toplotni izmenjevalec iz nerjavnega jekla.

 • TOPLOTNE ČRPALKE ZEMLJA/VODA

Toplotne črpalke zemlja/voda izkoriščajo toplotno energijo, shranjeno v kameninah oz. v zemlji. Tam je uskladiščena velika količina sončne energije, ki jo lahko izkoristimo za ogrevanje hiše in/ali sanitarne vode. Količina energije, ki jo lahko odvzamemo zemlji je odvisna od sestave tal, moči TČ in na- čina izkoriščanja. Odvzem toplote se izvaja s pomočjo tekočine, ki kroži v zaprtem cevnem sistemu, položenim na globini od 120 – 130 cm (horizontalni kolektor) ali pa so cevne sonde vstavljene v vrtine od 60 – 140 m (vertikalna sonda). Krožeča voda odda toploto toplotni črpalki, ki jo s pomočjo dodane električne energije pretvori na višji temperaturni nivo (do 55 °C), vra- ča pa se ohlajena za ca. 4 °C.

 • TOPLOTNE ČRPALKE ZA PRIPRAVO TOLPLE SANITARNE VODE

Prihranek stroškov za pripravo tople vode

Poleg ogrevanja objekta je segrevanje sanitarne vode drugi največji strošek v družinskem proračunu. Po več kot 25-letni prisotnosti na trgu je danes postalo že samoumevno, da je za segrevanje sanitarne vode najbolj ekonomična rešitev toplotna črpalka. Primerjava stroškov segrevanja sanitarne vode, za povprečno slovensko družino, z različnimi energenti gornjo trditev v vseh ozirih jasno potrjuje. Najcenejšemu načinu ogrevanja sanitarne vode se približujejo sončni kolektorji (SSE) in sicer, če so nameščeni na idealnem položaju. Vendar velja to samo do trenutka, ko primerjamo investiciji. investicija v SSE je običajno 2 x večja, kot pa investicija v sanitarno toplotno črpalko.

6 razlogov zakaj izbrati toplotno črpalko za segrevanje sanitarne vode?

 1. Prihranki pri stroških segrevanja tudi več kot štirikrat.
 2. Okolju najprijaznejši način segrevanja – zmanjšanje emisij CO2 za več kot 62 %.
 3. Zelo kratke vračilne dobe – 6 do 7 let, če pa odštejemo strošek bojlerja, katerega potrebujemo v vseh primerih, potem pa se vračilna doba zmanjša še za nekaj let.
 4. Poleg segrevanja sanitarne vode dobimo še brezplačno pohlajevanje kleti, shrambe ali manjših prostorov.
 5. Možnost samostojne uporabe preko celega leta ali pa priključitev na katerikoli ogrevalni kotel, saj imajo nekatere samostojne bojlerske toplotne črpalke serijsko vgrajen cevni register. Še posebej je priljubljena kombinacija s pečjo na drva ali biomaso, saj se le – te poleti v vročini ne izplača kuriti in so tako brez toplotne črpalke potrošniki velikokrat ostali poleti brez tople vode.
 6. V primerjavi s sončnimi kolektorji je investicija dvakrat manjša, topla voda preko celega leta, ni težav z namestitvijo in vzdrževanjem.

Vgradnja kvalitetnih toplotnih črpalk LINEAR d.o.o., Gorenjska

Ponudba

There are currently no added products.

Pošlji povpraševanje Vgradnja kvalitetnih toplotnih črpalk LINEAR d.o.o., Gorenjska

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

 • Ime Vgradnja kvalitetnih toplotnih črpalk LINEAR d.o.o., Gorenjska
 • Polno ime LINEAR, proizvodnja, vzdrževanje, servisiranje, Tenetiše, d.o.o.
 • Davčna številka 55377076 SI55377076
 • Matična številka 5501016000
 • Davčni zavezanec Da