Nočitve, domača hrana, Vršič Turizem

O podjetju

Podjetje Prezlc je bilo ustanovljeno leta 1993, nudimo Nočitve, domačo hrano, Vršič. Sprva smo bili osredotočeni predvsem na gostinsko dejavnost (Koča na Gozdu), sčasoma pa smo se razširili tudi v trgovino. Smo izdelovalec in grosist turističnih razglednic Prezlc. Poleg tega pa spadamo tudi med male trgovce in sicer s kioskom na vrhu gorskega prelaza Vršič in trgovino Prezlc v Kranjski Gori.

Podjetje Prezlc je družinsko podjetje, ki ga vodita Marko in Tanja Čufar. Prezlc pa je staro družinsko ime hiše.

 

Ponudba in storitve

KOČA NA GOZDU

Koča na Gozdu leži ob cesti na gorski prelaz Vršič. Od Kranjske Gore je oddaljena okrog 8 km.

Zelo primerna za šolo oziroma vrtec v naravi kot tudi za družine in individualne goste.

Kapaciteta koče:

1. nadstropje - sobe s kopalnico

2. nadstropje - sobe s skupno kopalnico

3. nadstropje - skupna ležišča

Kapaciteta koče je 54 ležišč. Opremljena je s centralnim ogrevanjem. V koči je velik jedilni prostor, ki je namenjen tudi drugim dejavnostim, kot so razne delavnice predavanja, ...

Okolica koče so travnate površine, primerne za razne športne aktivnosti, predavanja na svežem zraku, obdani z zelenjem, sončnimi žarki, v šepetu macesnov.

Terasa nas očara s prelepo sliko Špika, Frdamanih polic, Prisankom, v čigar ostenju se skrivajo naravna čudesa, kot so Prisojnikovo okno, skozi katerega včasih posije tudi sonce in skalni monolit Ajdovske deklice, katere legenda še danes kroži med ljudmi.

Izhodišča:

Z osnovno planinsko opremo in z nekaj telesne pripravljenosti boste zlahka odšli na Mavrinc, ki vas bo očaral s svojim izjemnim razgledom.

Pot na Slemenovo špico verjetno že vsi poznate, vseeno pa vas bomo spomnili na lepoto, ki jo je vredno obiskati in se "napasti" njenih panoram na gorskih travnikih v zibanju macesna. Mala in Velika Mojstrovka sta ravno tako primerni za vsakega planinca.

Prva ima tudi zahtevnejšo pot na severni strani, ki privlači popotnike vešče gora in njih sveta. Prisojnik ali po domače Prisank vam ponuja vse možnosti pristopa - lažje, zahtevne in zelo zahtevne. Od vas zahteva popolno planinsko opremo in popolno fizično pripravljenost.

Nagrada so pogledi, ki sežejo daleč po Julijcih in dolinah, ki razčlenjujejo le-te. Na dan počitka priporočamo sprehod v Krnico, kjer vas bo pot čez pašnike pripeljala do koče. Če boste imeli srečo boste srečali tudi teto Pehto, morda nagajivega Kekca, ni pa izključeno, da prilomasti mimo sam Bedanc.

 

IZDELAVA RAZGLEDNIC

Marko Čufar je izjemen fotograf, ki zna trenutke preliti s pomočjo objektiva v večnost... Skozi leta je nastala neprecenljiva zbirka predvsem krajinskih fotografij, ki jih sedaj lahko občudujete na njegovih čudovitih razglednicah.

Do sedaj je že izdal preko 400 razglednic in še nastajajo nove in nove.Nekaj si jih lahko ogledate na naših straneh in obilo uživanja ob njih.

 

TRGOVINA PREZLC

Trgovina Prezlc ponuja tipične slovenske turistične izdelke, ki naj zadovoljijo tudi bolj zahtevne goste. Keramika, steklo in les - izdelki, v katerih se skriva tisočletna tradicija slovenske domače obrti. Unikatni izdelki, ki predstavljajo Slovenijo, njene pokrajine in ljudi.

Ponudba je dopoljnjena z knjigami, zemljevidi, vodniki in razglednicami Prezlc.

Poleg spominkov pa ponujamo tudi možnost njihove izdelave. Del naše ponudbe obsega hobby art program - barve za svilo, steklo in keramiko, razne modelirne mase, papirje, ... V poletnih mesecih pa se izdelave vsega tega, lahko naučite tudi v naših ustvarjalnih delavnicah.

Nočitve, domača hrana, Vršič

Ponudba

There are currently no added products.

Pošlji povpraševanje Nočitve, domača hrana, Vršič

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Nočitve, domača hrana, Vršič
  • Polno ime PREZLC, Gostinstvo in turizem d.o.o., Kranjska gora
  • Davčna številka 38570041 SI38570041
  • Matična številka 5740240000
  • Davčni zavezanec Da