Gostilna Kapušin - okusi bele krajine, Belokranjske jedi, Bela krajina Gostinstvo

O podjetju

Dobre gostilne so od nekdaj ponos družine, kraja, vasi, mesta in države. Tako smo lahko Belokranjci ponosni na Kapušinovo gostišče na Krasincu.

Zelo se je uveljavila, ponuja vrhunsko kulinariko, ima bogato ponudbo uveljavljenih belokranjskih in slovenskih vin ter someljejsko strežbo. Gost lahko opazi izoblikovan lasten, hišni slog gastronomije, ki je sinteza belokranjske dediščine in različnih inovacij ter vplivov regionalnih okolij. Vas Krasinec potrebuje tudi gostilno, saj je od nekdaj gostilna igrala na vasi prostor, kjer so se vaščani srečevali, družili, kjer so se sklepale kupčije, ali tudi ob harmoniki zapeli ter zaplesali. Skratka v vaški gostilni se je na svoj način zrcalila duša vasi. Da je Kapušinovo gostišče uspela ohraniti povezavo z vasjo, ostati privlačna za kraj, pričajo domačini za točilnim pultom.

NEKAJ BESED O KUHINJI

Jedilni list gostišča govori o spoznanju pri Kapušinovih, da je potrebno z gastronomijo prispevati k prepoznavnosti turistične destinacije. Lahko govorimo o sintezi belokranjske dediščine, več domačih inovacij ter delno vplivov posameznih regionalnih okolij Slovenije, predvsem slovenskega Sredozemlja. Ponudba jedi v veliki meri odkriva belokranjsko kulturno dediščino, nadgrajeno z lastnimi in tujimi sodobnimi spoznanji. Bela krajina je ena od slovenskih gastronomskih regij, ki je ponudbeno, svojstvena in razpoznavna. Smo mojstri za pripravo pečenih jagenjčkov in odojkov, imamo poleg zaščitene pogače tudi belokranjsko povitico, prosto povitico… V veliki in raznoliki ponudbi jedi se odraža skrb za gosta, obstoja možnost izbire za različne okuse in trenutke. Z občutkom in ljubeznijo pripravljene jedi gospe Ane Kapušin in njenih sodelavk, gostje odhajajo zadovoljnih in nasmejanih obrazov.

O VINSKI PONUDBI

»Žalostna je miza na kateri ni vina« je znan rek slovenskega vinskega zavetnika Antona Martina Slomška. Gospodar Roman Kapušin, sommelier II. stopnje, se zaveda vloge vina ob jedi. Nobeno vino ni primerno za vsako jed, zato je ponudba vin široka in se lahko najde vino, ki bo pomagalo dodati vsaki jedi še več sijaja. Najbolj prepoznavno belokranjsko vino je vsekakor Metliška črnina. Smatram, da je ob jedeh, h katerim jo bo priporočil sommelier, neprekosljiva pri pitju za mizo. Modra frankinja jo zasenči kot vino za pokušanje. Belokranjcec s svojo svežino, sadnostjo, pozitivno in nežno grenčico po požirku vzbuja tek in očisti jezik. Imamo pa še več odličnih vin, ki odražajo belokranjski značaj, prepoznavnost, kot sauvignon, rumeni muškat, portugalka…

 Dr. Julij Nemanič

Vabljeni na pristne belokranjske jedi v gostilno Kapušin v belo krajino.

Ponudba in storitve

 • Poroke
 • Rezervacije za zaključene družbe (rojstni dnevi, novoletne zabave, prednovoletna kosila in večerje, obletnice, poslovne zabave, organizirana kosila in večerje za večje skupine)
 • Malice in nedeljska kosila
 • V gostišču lahko sprejmemo 220 gostov:
  • poročna dvorana - 120
  • notranja terasa - 50
  • zunanja terasa - 50

Gostilna Kapušin - okusi bele krajine, Belokranjske jedi, Bela krajina

Ponudba

Belokranjske jedi - JEDILNI LIST


Kliknite na povezavo za ogled vseh belokranjskih in ostalih jedi, ki jih ponudjamo.

Ogled ponudbe

Prenočišča


Prenočite pri nas!

Nudimo vam 22 prenočišč v dveh troposteljnih in osmih dvoposteljnih sobah. 

Sobe so udobne, svetle ter imajo lastno kopalnico in televizijo. Vse sobe...Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Gostilna Kapušin - okusi bele krajine, Belokranjske jedi, Bela krajina

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

 • Ime Gostilna Kapušin - okusi bele krajine, Belokranjske jedi, Bela krajina
 • Polno ime GOSTIŠČE
 • Davčna številka 91975263 SI91975263
 • Matična številka 5584261000
 • Davčni zavezanec Da

Odpiralni čas

 • Pon. - pet.:
 • Sobota:
 • Nedelja: