RICINUSOVO OLJE – Biopark Osebna nega

O podjetju

RICINUSOVO OLJE – Biopark

Srce Bioparka sva Peter in Tejka Novšak. Ker imamo v družini tudi ljudi, ki se že dolgo ukvarjajo z ekološkim pridelovanjem živil, sva že pred več kot 12 leti vedela, kaj to pomeni, še preden je za to izvedel širši krog ljudi.

logo biopark

100% NARAVNO – Naravna in ekološka kozmetika BIOPARK COSMETICS.

Skupaj sva pričela sva s prodajo 100% naravnih kozmetičnih izdelkov. Ko sva ugotovila, kaj se nahaja v konvencionalni kozmetiki, je bila to povsem logična odločitev. Veseli naju, da lahko s svoji znanjem obogativa tudi druge. V našem podjetju se sedaj združujemo ljudje, ki si delimo isto življenjsko filozofijo – edino z naravo lahko pridemo do zdravja. Tako je naš osnovni cilj predvsem ponuditi ljudem zdravo alternativo vsem kemikalijam, ki so jih uporabljali do sedaj v konvencionalni kozmetiki, čistilih, osvežilcih in prehrani. Vzdržujemo oseben pristop do naših strank ter se vsaki posvetimo maksimalno.

Veva in verjameva, da z vsakim naravnim izdelkom, ki ga uporabite vi, naredimo nekaj dobrega, tako za vas, kakor tudi onesnažimo nekaj narave manj, prav tako pa ni pri testiranju naših izdelkov trpela nobena žival.

Eden izmed naših najbolj poznanih izdelkov je Ricinusovo olje, ki je namenjen res široki uporabi.

Ricinusovo olje je zares vsestransko uporabno in lahko pomaga pri marsikateri težavi:

 • Za lajšanje artritisa, živčnega vnetja in bolečin v mišicah
 • Za trdovratne glivične okužbe kože in nohtov
 • Pri zdravljenju zaprtja
 • Prepreči ali zmanjša pojavljanje tumorjev v telesu

In kaj je naravna in ekološka kozmetika?

Beseda ekološko v osnovi pomeni, da kozmetični izdelek vsebuje 100% naravne sestavine, ki so bile gojene in predelane na ekološki način – brez uporabe sintetičnih gnojil, pesticidov ali regulatorjev rasti. Namesto njih ekološki kmetje uporabljajo kolobarjenje, naravno gnojenje s kompostom ter mehansko obdelavo zemlje za boljšo rast in kvaliteto zemlje.
Prav tako se na naravni način borijo proti plevelu, insektom in ostalim nadlogam. Po svetu je približno 30 milijonov hektarov pridelovalnih površin namenjeno ekološkemu kmetijstvu.

Žal mnogi kozmetični izdelki, ki se deklarirajo kot naravni, še vedno vsebujejo številne škodljive sestavine in niso 100% naravni.

Vzrok je v tem, da v večini držav po svetu ni vladnih predpisov ali smernic za kozmetične proizvode, tako da se lahko marsikateri izdelek imenuje
naraven.

Kot primer, eni pogostejših škodljivih sestavin v tako imenovanih »naravnih« izdelkih sta sodim laureth sulfate ali sodium lauryl sulfat (SLES/SLS). Pogosto se uporabljata v antifrizih in razmaščevalcih motorjev in lahko dražita oči in kožo.
Naslednje škodljive sestavine so parabeni – ethyl paraben, methyl paraben, propyl paraben, butyl paraben in isobutyl paraben ali E216.


Te spojine se pogosto uporabljajo za konzerviranje izdelkov, čeprav so jih raziskave povezale z različnimi vrstami raka. Sezman številnih škodljivih sestavin v kozmetičnih izdelkih najdete tukaj .

Mnogi uporabniki ne vedo, da napis »naravno« na kozmetičnem izdelku ne pomeni nujno, da izdelek ne vsebuje škodljivih kemičnih sestavin.

RICINUSOVO OLJE – Biopark

Ponudba

Izdelki za osebno nego


Serumi Hidrolati – cvetne vode Rastlinska olja in masla – Mandljevo, Avokadovo, Arganovo, Karite, Ricinusovo olje, itd. Negovalna mazila Parfumi in dišave Gline in voski Pilingi I...Ogled ponudbe

Izdelki za zdravje


Domači testi za alergije, boreliozo, krvno skupino

Ogled ponudbe

Izdelki za dom


Eko čistila Eterična olja Infra paneli za ogrevanje Pripomočki in drugi izdelki Testi za varnost doma Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje RICINUSOVO OLJE – Biopark

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

 • Ime RICINUSOVO OLJE – Biopark
 • Polno ime ZIN d.o.o.
 • Davčna številka SI10154078 SISI10154078
 • Matična številka 2294826000
 • Davčni zavezanec Ne

Odpiralni čas

 • Pon. - pet.:
 • Sobota:
 • Nedelja: