Kmetija Šumenjak, Jakobski dol, Štajerska Kmetijske dejavnosti

O podjetju

Kmetija Šumenjak je družinsko posestvo v Jakobskem dolu, oddaljeno 17 km iz Maribora. Obdelujemo 14 ha površin, poleg vinogradništva, ki je naša glavna dejavnost, pa se ukvarjamo še z čebelarstvom, žganjekuho in rejo krav dojilj.

Danes smo s produkti prisotni po vsej Sloveniji in tudi v tujini, saj smo zadnja leta veliko delali na kvaliteti in prepoznavnosti naše blagovne znamke.

Eko kmetija

Vinograde in ostale površine obdelujemo ekološko, kar pomeni, da ne uporabljamo sintetičnih zaščitnih sredstev za varstvo rastlin, lahko topnih mineralnih gnojil, gensko spremenjenih organizmov … Vse to nam omogoča kmetovanje na dolgi rok brez škodljivih vplivov na naravo in potrošnika. 

Vinogradi

Pet hektarjev že stoletja znanih vinogradniških leg Hlapje in Počenik, tla, mikroklima ter vestno delo v vinogradu po smernicah ekološkega kmetovanja nam omogočajo pridelavo prvovrstnega grozdja, ki je pogoj za vina visoke kakovosti.

Filozofija vin

Naša glavna skrb pri pridelavi vina so vinogradi saj želimo da dajejo mikroklima, tla in delo vinogradnika vinu svoj pečat. Vinogradov ne gnojimo, prav tako ne želimo uporabljati herbicidov in sintetičnih zaščitnih sredstev. Obremenitev trt je majhna. Trgamo zdravo grozdje ob primerni zrelosti. Grozdje maceriramo odvisno od sorte in stila vina, nato pa vrenje in zorenje vina bolj spremljamo kot usmerjamo, da bi bilo vino pridelano čim bolj naravno.

Čebelarstvo 

S čebelarstvom se v naši družini ukvarja že 4. generacija. Tudi pri delu s čebelami smo izbrali pot, ki je v skladu z naravnimi zakonitostmi razvoja čebel. Ekološko čebelarjenje. To nam omogoča pridelavo medu in drugih pridelkov vrhunske kakovosti. Ti ne vsebujejo ostankov sredstev za zatiranje varoe, saj za zdravljenje čebel uporabljamo le naravna sredstva. Zagotovljeno je kroženje neoporečnega voska. Naravna prehrana čebel sta med in cvetni prah, zato skrbimo, da sta v čebelji družini vedno na razpolago.

Kmetija Šumenjak, Jakobski dol, Štajerska

Ponudba

Vina


Linija svežih vin

Suha ali polsuha vina s poudarjeno svežino in sadnostjo, lažja z izraženimi sortnimi aromami.

Kerner & renski rizling Za to zvrst smo potrgal...
Ogled ponudbe

Žganje


Slivovka  Pri pripravi slivovke posvečamo posebno pozornost izbiri primerno zrelega in zdravega sadja. To potem fermentira v kadeh. Po končani fermentaciji ga destiliramo in ga kasneje ne filt...Ogled ponudbe

Med


Med je odlično hranilo, krepčilo, pomirjevalo. Znano je da blagodejno vpliva na naše zdravje, saj deluje protivnetno in protimikrobno ter nam pomaga lajšati vsakodnevne tegobe. Zelo je uporaben tudi v ku...Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Kmetija Šumenjak, Jakobski dol, Štajerska

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Kmetija Šumenjak, Jakobski dol, Štajerska
  • Polno ime ŠUMENJAK SREČKO - NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI
  • Davčna številka 72619414 SI72619414
  • Matična številka 2242869000
  • Davčni zavezanec Da