Prodaja oljčnega olja Kmetijske dejavnosti

O podjetju

Prodaja oljčnega olja

V podjetju SANDI JERMAN S.P. se ukvarjamo s prodajo domačega oljčnega olja. Locirani v bližini Motovuna, 25 kilometrov od morske obale nadaljujemo dve in pol tisočletji dolgo tradicijo pridelave oljčnega olja v Istri. Na ekstra deviško oljčno olje Histria vplivajo klima, kemična sestava tal in način pridelave, ki so razlogi za unikaten okus in zdravju koristne lastnosti, ki jih vsebuje.
 
Pridelava oljčnega olja poteka na ekološko zavestni način, brez uporabe pesticidov. Oljčnik je urejen za optimalno pridelavo in čim daljšo izpostavljenostjo soncu.
 
Naše poslanstvo je osredotočeno na zdrav način življenja v zdravem okolju. Tu že nekaj desetletij obujamo tradicionalne dejavnosti v lokalni skupnosti, kjer gojimo in predelujemo ekstra deviško oljčno olje.
 

Pridelava in izdelava domačega oljčnega olja

Pobiranje plodov poteka ročno, ko so plodovi tik pred največjo zrelostjo; ponavadi v začetku novembra. Predelava se izvaja s hladnim stiskanjem. Oljčno olje Histria stiskamo iz treh sort oljk s poudarkom na Istrski belici, ki jo dopolnjujemo z sortama Leccino in Pendolino.

Prodaja domačega oljčnega olja 01

Ekstra deviško oljčno olje Histria
 
Odlikuje ga skladen, bogat okus, a z dominantno noto uravnotežene pikantnosti in grenkobe. Odlično se poda testeninam, rižotam, rdečemu mesu ali perutnini, mineštram, zelenjavnim juham in solatam. Ustvari kombinacijo okusov, ki dobro nadomesti druga olja in doda istrskim jedem pravi ton.
Histria ekstra devisko oljcno olje 04
 
Sorte oljk

Istrska belica (Bianchera ali Bianca Istriana) - po nekaterih podatkih izhaja iz Boljunca v zaledju Trsta. olje pridobljeno iz te sorte je sveže, grenko in pikantno z visoko vsebnostjo biofenolov, nizko vsebnostjo tokoferolov in primerne sestave maščobnih kislin. Zaradi visoke vsebnosti biofenolov olje dalj časa ohranja svežino in kakovost. Vir: Histriaoliveoil.com

Leccino (Leccio ali Silvestrone) - je toskanska sorta, ki je močno prisotna tudi v Istri. Plodovi vsebujejo manj olja od istrske belice, olje pa vsebuje manjše količine biofenolov in večje količine tokoferolov od olja istrske belice. Olje je bolj sladko  in harmonično vendar je njegova življenjska doba krajša. V nasadu je prisotna tudi sorta Pendolino, ki ima vlogo opraševalca. Vir: Histriaoliveoil.com

Prejete nagrade in priznanja
Na Mednarodni razstavi oljčnega olja Umag smo osvojili srebrno medaljo za kakovost našega olja, kar potrjuje našo usmeritev in kakovost opravljenega dela.

Prodaja oljčnega olja

Ponudba

Ekstra deviško oljčno olje Histria


Oljčno olje Histria stiskamo iz treh sort oljk s poudarkom na Istrski belici ter dopolnjujemo z sortama Leccino in Pendolino.

Po vonju lahk...Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Prodaja oljčnega olja

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Prodaja oljčnega olja
  • Polno ime SANDI JERMAN S.P.
  • Davčna številka 60967935 SI60967935
  • Matična številka 5619583000
  • Davčni zavezanec Da