Gostilna in Pivovarna Mahnič, Kozina Gostinstvo

O podjetju

Gostilna in Pivovarna Mahnič, Kozina  se nahajata v naselju Kozina, ki je že od nekdaj priljubljeno postajališče za popotnike, saj se nahaja na stičišču pomembnih transportnih in turističnih poti (na relaciji Ljubljana - Koper in Trst - Reka), hkrati pa leži v neposredni bližini slovenske obale in Trsta.

ZGODOVINA GOSTILNE IN PIVOVARNE MAHNIČ, KOZINA

Dobra obiskanost Kozine s strani turistov in izletnikov je bila povod za začetek podjetniške poti zakoncev Marije in Vojka Mahniča, ki sta leta 1991 odprla bar »Taverna«. Z željo po inovativnosti in pestrosti gostinske ponudbe sta zakonca v letu 1997 zgradila nove gostinske prostore, z restavracijo in lastno domačo pivovarno, takrat prvo domačo pivovarno na Primorskem, Pivovarno Mahnič.

Pivovarno sta zgradila z nakupom tehnologije in recepture za proizvodnjo piva bavarske pivovarne Hochbräuhaus München (HBH), ki je veljala in je še danes med najbolj znanimi varilnicami piva na Bavarskem. Tehnologija in znanje že uveljavljene bavarske pivovarne sta zagotavljala visoko kvaliteto piva, ki so jo ljubitelji piva hitro prepoznali.

Danes Gostilna in Pivovarna Mahnič, Kozina sprejeme do 250 gostov za katere skrbi 20 prijaznih in ustrežljivih uslužbencev.

HRANA

Jedilni list Gostilne in Pivovarne Mahnič, Kozina je osnovan na domačem pivu Mahnič, zato prevladujejo pivske in mesne jedi kot so:

 • pivska juha
 • pivski golaž
 • klobase
 • telečja krača

Kar zadeva načina postrežbe večina gostov (skupin) izbere jedi, postrežene na ploščah, ki so dobro obložene in pripravljene za več oseb.

PIJAČA

Gostilna in Pivovarna Mahnič, Kozina se ponaša z lastnim pivom Mahnič, ki velja za najbolj priljubljeno pijačo lokala. Pivovarna se nahaja v kletnih prostih gostilne, kar omogoča točenje sveže zvarjenega piva neposredno iz sodov pivovarne.

Poleg piva se k mesnim specialitetam prileže tudi lokalno pridelan teran, ki je na Krasu nepogrešljiv spremljevalec kraške hrane.


Gostilna in Pivovarna Mahnič, Kozina vas vabi na razvajanje vaših brbončic.

 

Gostilna in Pivovarna Mahnič, Kozina

Ponudba

Stalni jedilni list


Jedilni list Gostilne Mahnič je osnovan na domačem pivu Mahnič, zato prevladujejo mesne in pivske specialitete, h katerim se dobro poda domače pivo. Poleg pivskih jedi pa imajo gosti na iz...Ogled ponudbe

Posebna ponudba


Posebna ponudba je prilagojena predvsem sezonski naravi živil, s katero je omogočena raznolikost stalnega jedilnega lista. Med najbolj priljubljenimi posebnimi podubami so: odojek, jagenj...Ogled ponudbe

Okolica in izleti


1. PARK ŠKOCJANSKE JAME

V Parku Škocjanske jame najdete naravno in kulturno dediščino, ki je vpisana na Unescov...Ogled ponudbe

Kako nastane pivo Mahnič?


Postopek varjenja piva se začne s kaljenjem ječmenovega zrna. Pivovarna nabavi že skaljeno ječemenovo zrno, poznano kot ječmenov slad. Potem se ječmenov slad namoči v vročo vodo in tako na...Ogled ponudbe

Vrste in prodajna mesta piva Mahnič


Pivovarna proizvaja dve vrsti piva in sicer svetlo in temno pivo. V proizvodnem procesu so pri svetlem pivu uporabljene štiri osnovne sestavine za proizvodnjo piva (ječmenov slad, h...Ogled ponudbe

Oblike piva Mahnič ( embalaža )


1. TOČENO PIVO

Nakup točenega piva je možen v gostinskih enotah na Kozini in v Parku Škocjanske jame (Matavun), kjer je pivo ...Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Gostilna in Pivovarna Mahnič, Kozina

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

 • Ime Gostilna in Pivovarna Mahnič, Kozina
 • Polno ime PIVOVARNA GOSTILNA MAHNIČ d.o.o.
 • Davčna številka SI 62294113 SISI 62294113
 • Matična številka 3504328000
 • Davčni zavezanec Da

Odpiralni čas

 • Pon. - pet.:
 • Sobota:
 • Nedelja: