Proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija Gostinstvo

O podjetju

Proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija

VALTER ni samo partizanski junak, ki je obvaroval Sarajevo pred okupatorji, Valter še danes živi in hrani kar nekaj mest po Sloveniji in Avstriji. Das ist Valter  leta razveseljuje Ljubljančane in turiste, ki obožujejo tradicionalno bosansko hrano, drugače pa je restavracija del verige z enakim imenom. Ostale se nahajajo v Kranju, Škofji Loki, na Jesenicah, v Mariboru in v avstrijskem Beljaku.

Na jedilniku restavracij vas čakajo prave bosanske specialitete, med njimi seveda različne vrste pit, tarhane, enolončnice, čevapčiči, sudžukica, sarme, baklava, tufahija, tulumbi … Ko svojo lakoto mladi in ne tako mladi obiskovalci v restavraciji Das ist Valter potešijo, se radi posladkajo z baklavo ali tufahijo, temu pa obvezno sledi kahva iz fildžana in rahat lokum

K nam prihajo ljudje, ki uživajo v dobri hrani. Gostoljubno in izredno prijazno osebje naših restavracij prihaja iz vseh sedmih držav bivše Jugoslavije, vsi so južni Slovani in vsi se med seboj odlično razumejo. 

Proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija 100NOVO! VALTER LEPINJE IZ KRUŠNE PEČI!

Sedaj vam nudimo tudi proizvodnjo Bosanskih lepinj ali somuna, kot se ji rečejo v deželi iz katere izhaja. Sama beseda „somun“ spominja na vonj sarajevskih ulic, mahale ali čaršije. Prodajalci na ulicah mimoidočim ponujajo vroče somune in iz škatel, izpod orošenega papirja jemljejo dišeče hlebčke, ki so dobri samo, če so vroči. Te kruhke iz rahlo umešanega testa pečemo pri zelo visoki temperaturi, zaradi česar imajo značilno napihnjeno obliko in votlo sredico.

Bolj ko je sredica votla, boljšega okusa je somun. Kot priloga se k somunu poda smetana z dvema vrstama sira, 'kajmak' ali topa (staljeno maslo s smetano). Vsekakor pa je somun najbolj značilen in najbolj okusen s čevapčiči in čebulo. Seveda ga lahko jeste kot kruh z vsemi ostalimi tradicionalnimi jedmi, ki vam jih ponujamo v naših restavracijah.

Proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija 101Za vse dodatne informacije si oglejte našo spletno stran, seveda pa smo vam vedno dosegljivi tudi preko spletnega obrazca in naše telefonske številke! Ne spreglejte naše ponudbe!

Vljudno vabljeni na tradicionalne Bosanske specialite v Das ist Valter restavracije!

Proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija

Ponudba

Restavracija


Novo! Valter lepinje iz krušne peči. V zimskih mesecih vam bomo poleg jedi na žaru ponudili tudi kislo zelje ali solato. Vabimo vas, da pokusite našo novo jed – prebranec s sud...Ogled ponudbe

NOVO! VALTER LEPINJE IZ KRUŠNE PEČI!


Sedaj vam nudimo tudi proizvodnjo Bosanskih lepinj ali somuna, kot se ji rečejo v deželi iz katere izhaja.

Kot priloga se k somunu poda smetana z dvema vrstama sira, 'kajmak'...Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija
  • Polno ime IZDELAVA BOSANSKIH LEPINJ, PIT, BAKLAV IN OSTALIH SLADIC, MILOMIR MIKIĆ S.P.
  • Davčna številka 32054688 SI32054688
  • Matična številka 1351257000
  • Davčni zavezanec Da