Proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija Gostinstvo

O podjetju

Proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija

MILOMIR MIKIĆ S.P. (proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija) smo podjetje, ki vam sedaj poleg gostinskih storitev nudi tudi sveže pekarske izdelke iz krušne peči in tradicionalne bosanske sladice. Naše dolgoletne izkušnje pičajo o tem, da smo na pravi poti in da je zadovoljstvo naših strank je na prvem mestu!

Proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija 101BOSANSKA LEPINJA (SOMUN)

Sedaj vam nudimo tudi proizvodnjo Bosanskih lepinj ali somuna, kot se ji rečejo v deželi iz katere izhaja. Lepinja je narejena iz bele moke, okrogle oblike s premerom približno 20 cm in debeline približno 1 cm. Sama beseda „somun“ spominja na vonj sarajevskih ulic, mahale ali čaršije. Prodajalci na ulicah mimoidočim ponujajo vroče somune in iz škatel, izpod orošenega papirja jemljejo dišeče hlebčke, ki so dobri samo, če so vroči. Te kruhke iz rahlo umešanega testa pečemo pri zelo visoki temperaturi, zaradi česar imajo značilno napihnjeno obliko in votlo sredico.

Bolj ko je sredica votla, boljšega okusa je somun. Kot priloga se k somunu poda smetana z dvema vrstama sira, 'kajmak' ali topa (staljeno maslo s smetano). Vsekakor pa je somun najbolj značilen in najbolj okusen s čevapčiči in čebulo. Seveda ga lahko jeste kot kruh z vsemi ostalimi tradicionalnimi jedmi, ki vam jih ponujamo v naših restavracijah.

Proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija 101BOSANSKA PITA

Bosanska pita je jed iz vlečenega testa, z različnimi dodadtki. Najbolj znane so sirnica, zeljanica in krompiruša. Testo se razvleče in nato zlaga po slojih ali zarola v tubice, umes pa dodamo različne sestavine ali dodatke, kot so npr. krompir, skuta, špinača...ipd. Naše pite izdelujejo prave bosanske domačice, z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju, zato so naše pite zelo ukusne in kvalitetno pripravljene.

Proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija 102BOSANSKA BAKLAVA

Baklava je tradicionalno, bogato, sladko pecivo iz plasti vlečenega testa. Napolnjena je s sesekljanim orehi in sladkorjem, ki jih drži skupaj sladkorni sirup ali po domače med narejen iz sladkorja in vode. Izgleda kot čisto preprosta sladica, pa temu ni tako, saj je postopek priprave prav poseben in ga je potrebno dosledno upoštevati, če želimo da bo uspela tako, da bo okus pravi. Naše izkušene kuharice, vam jo pripravijo prav tako kot mora biti!

Za vse dodatne informacije si oglejte našo spletno stran, seveda pa smo vam vedno dosegljivi tudi preko spletnega obrazca in naše telefonske številke! Ne spreglejte naše ponudbe!

Proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija

Ponudba

Proizvodnja Bosanskih lepinj, pit in sladic


Nudimo vam sveže pekarske izdelke iz krušne peči in tradicionalne bosanske sladice.

sveže lepinje pite (sirnica, zeljanica, krompiruša...) baklava in ostale tradiciona...
Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Proizvodnja Bosanskih lepinj, sveže lepinje Slovenija
  • Polno ime IZDELAVA BOSANSKIH LEPINJ, PIT, BAKLAV IN OSTALIH SLADIC, MILOMIR MIKIĆ S.P.
  • Davčna številka 32054688 SI32054688
  • Matična številka 1351257000
  • Davčni zavezanec Da