Gostilna in hotel Florjančkov Hram, Ljubljana Gostinstvo

O podjetju

Gostilna Florjančkov hram ima že zelo dolgo tradicijo, saj njen obstoj beležijo že v letu 1792. Včasih imenovana Pri Florjančku je bila furmanska gostilna, v kateri so se furmani s konjsko vprego spočili, nahranili konje ter uživali v že takrat prijetni domači postrežbi. Gostje so se poleg dobre hrane in postrežbe sproščali tudi s kartanjem, temu je bila namenjena celo kamra, ki se danes imenuje Florjančkova soba (del restavracije). Zraven gostilne je bilo tudi kegljišče na katerem danes stoji prav tako družinski hotel.

Leta 1846 se je v naši stavbi, kjer stoji gostilna, rodil Franc Levec, literarni kritik, zgodovinar ter urednik izredno poznanega osrednjeslovenskega literarnega mesečnika Ljubljanski zvon. Bil je reden gost in izredno rad se je v gostilni podkrepil z dobro hrano ter domačim vinom.

Še prej pa je v gostilno zahajal tudi France Prešeren (največji slovenski pesnik). Njegov stric je bil župnik na Ježici in tako-imenovani gospod Fig je zelo rad spil kapljico žlahtnega ter spregovoril kakšno besedo s prijazno in ustrežljivo takratno gospodarico. Po ustnem izročilu celo pravijo, da ji je zrecitiral tudi svojo takrat aktualno poezijo.

Iz roda v rod so gospodarji gostilne ohranjali koncept družinskosti z domačo hrano, pridelano na lastnih kmetijah, s toplim odnosom in zadovoljnimi obiskovalci.

Družinskost in toplina sta še naprej temeljni značilnosti naše stare tradicionalne slovenske gostilne in tudi danes gostom zagotavljamo bio prehrano pridelano z ljubeznijo na naših vrtovih ter  jim s tem nudimo številne visokokavostne kulinarične užitke. V ponudbi gostilna Florjančkov hram predstavlja kombinacijo med tako-imenovano tradicionalno in sodobno kuhinjo. Korenine so največkrat v dobrih domačih jedeh, stik s tradicijo pa je močan. Jedi se menjajo glede na letne čase in dostopnost živil in na ta način še dodatno ohranjamo svežino.

Danes dela tradicionalni zgradbi, v kateri je gostilna, družbo novozgrajeni hotel, odprt od avgusta 2015. S pestro ponudbo in osebnim pristopom svojim gostom predstavlja zgodovinsko in sodobno Ljubljano v polni luči, jim nudi vrhunsko udobje, individualen pristop, intimnost in zdrav način življenja.

Gostilna in hotel Florjančkov Hram, Ljubljana

Ponudba

Menu


Vsakodnevno ponudbo kosil si lahko ogledate na naši facebook strani Gostilna in Hotel Florjanckov hram.

Vabljeni pa tudi na našo a la carte ponudbo.

Ogled ponudbe

Prostori


Gostje imajo na voljo:

glavno jedilnico (Florjančkova soba), ki sprejme 20 oseb, ločeno sobo, primerno za 10 oseb, ločeno sobico za 6 – 7 oseb, v spodnjem delu prostor primeren za 30 –...
Ogled ponudbe

Sobe


Hotel ponuja visokokakovostne nočitvene kapacitete. Vsaka soba je prepoznavna po svoji pastelno topli barvi, ter prečudovitih fotografijah Ljubljane in ostalih krajev Slovenije, ki vsako posamezno sobo izoblikuje...Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Gostilna in hotel Florjančkov Hram, Ljubljana

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Gostilna in hotel Florjančkov Hram, Ljubljana
  • Polno ime GOSTILNA
  • Davčna številka 54074428 SI54074428
  • Matična številka 5057519000
  • Davčni zavezanec Da

Odpiralni čas

  • Pon. - pet.:
  • Sobota:
  • Nedelja: