Komunikacija – Povej na glas Izobraževanje

O podjetju

Komunikacija – Povej na glas

Vam kdaj zaškripa v komunikaciji?

Namig #1  Komunikacija s čustveno inteligenco in pravo mero empatije.

Asertivnosti kot veščine se nismo učili v šoli in jo poseduje premalo ljudi. Vodi nas do končnega cilja – sproščene komunikacija s samim seboj in drugimi in je predpogoj za gradnjo dobrih, nekonfliktnih odnosov.

Kako prepoznamo asertivnega človeka? To je tisti, ki se zaveda vseh svojih pozitivnih lastnosti oz. svojih vrlin in hkrati ne zanika in ne skriva svojih pomanjkljivosti. Vsi ljudje imamo tako vrline kot slabosti.  Razlika med nami je samo v tem, ali se jih, čisto vseh v svoji celoti, tudi zavedamo.

Asertivni je tisti, ki zna stati za svojimi prepričanji in tudi svojimi  potrebami. Se zna uveljaviti, pa četudi kdaj to komu ni všeč. In zna postaviti meje. Predvsem pa ga odlikuje spoštovanje, prvo in nujno, do samega sebe in nato tudi do sočloveka – sogovornika. Njegova neverbalna govorica je odprta in sproščena, z jasnim odprtim očesnim kontaktom in pozitivno vibracijo – išče rešitve. Ne skriva ničesar. Temu bi lahko rekli samozavest. Tista zdrava, sproščena in konstruktivna. Prava samozavest. Stanje, ki ga nenazadnje v komunikaciji iščemo skoraj vsi.
Če znamo biti asertivni v komunikaciji, ne dovolimo, da nas nekontrolirano prevzamejo nezavedne vsebine v našem jedru, zaradi katerih reagiramo z močnimi čustvi. Namreč, v takih primerih se aktivira senčna stran naše osebnosti, ki jo ponavadi projiciramo na druge. Čustva jeze, besa ali celo pretiranega navdušenja…  A če znamo vse to, kar nas gradi in je del nas, ozavestiti in si priznati, bomo zagotovo v komunikaciji bolj prisotni in zavestni! Empatični. Aktivnejši poslušalci. Trdi do problema, a mehki do človeka!

In bomo znali ravno prav »začiniti« komunikacijo, ki bo delovala konstruktivno za obe strani. Vse to z zavedanjem, da ima vsak svojo realnost in razumevanje le te, zato tudi pravico do svojega mnenja in svojih emocij. In znotraj tega bomo znali iskati in graditi mostove. Vse z namenom izboljšanja odnosa.

Za asertivno komunikacijo moramo razviti čustveno inteligenco in empatijo. A brez prizadevanja, da zapustimo cono znanega in morda neučinkovitega (takšen pač sem), in premagujemo ovire na svoji poti, ne gre.

Komunikacija in očesni kontakt – vaša prednost ali slabost?

Zagotovo gre za eno izmed najpomembnejših veščin komuniciranja, znati pogledati sogovornika v oči. Res pogledati. Res videti. Pravijo namreč, da so oči ogledalo duše in zagotovo drži, da se z očmi povezujemo. Skozi oči si izmenjujemo informacije in skozi oči lahko vidimo, kako se naši poslušalci počutijo (vesele oči, žalostne oči, prestrašene oči, igrive oči…). Oči nam namreč povedo o strinjanju z slišanim, nestrinjanju in dvomih, morebitnih provokacijah… In če znamo pogledati in videti, tudi med nastopom videti svojo publiko, si s pomočjo pravega očesnega kontakta, namreč  od publike pridobimo dragocene povratne informacije, ki so nam v pomoč vse z namenom, da bi dosegli naš cilj komunikacije  – prenos sporočila. To, za kaj smo pravzaprav na nastopu!

Z očesnim kontaktom gradimo dober stik s publiko in poslušali. Dober stik pa je eden od temeljev učinkovitega komuniciranja. Pomeni kvaliteto odnosa, ki ga zgradimo.  Most med subjektivnimi realnostmi, ki temelji na zaupanju.

Cilji izobraževalnega programa – Šola komunikacijske odličnosti 

 • Razviti in nadgraditi veščine komuniciranja in nastopanja:
  • samozavestna komunikacija,
  • asertivna komunikacija in nenasilna komunikacija,
  • kongruentnost in osebna energija,
  • podajanje povratnih informacij,
  • sprejemanje drugačnosti,
  • aktivno poslušanje,
  • postavljanje pravih vprašanj,
  • učinkovito upravljanje konfliktov,
  • izboljševanje medsebojnih odnosov.
 • Samozavestno komuniciranje.
 • Razvijanje čustvene inteligence in upravljanje z osebno energijo.
 • Prepoznavanje in ozaveščanje lastnih vedenjskih vzorcev.
 • Prepoznavanje notranjih motivatorjev.
 • Učinkovita medsebojna komunikacija in komunikacija med generacijami.
 • Postati motiviran in usmerjen k doseganju zastavljenih ciljev.
 • Poslovni in osebni razvoj.

Komunikacija – Povej na glas

Ponudba

Šola jungian coachinga


Podarite si izjemno izkušnjo rasti in transformacije svojih poslovnih ter osebnih potencialov!

Jungian Coaching združuje bogata znanja v učinkovit izobraževalni program, ki vam zagotavlja izjemno rast...Ogled ponudbe

Šola poslovnega coachinga


ŠOLA COACHING KOMPETENC IN POSLOVNEGA COACHINGA

Vas mika, da bi se naučili  spretne uporabe coaching stila, razvili coaching veščine in veščine vodenja?

Prvič vodja? Prvič...Ogled ponudbe

Šola javnega nastopanja in komunikacijske preobrazbe


Brez treme, samozavestno in karizmatično! Da bodo besede stekle na pravi način. Spoznajte nove pristope komunikacije, globino razumevanja in navdušite z odličnostjo nastopa. Premagajte strahove in omejitve. Ker...Ogled ponudbe

Šola komunikacijske odličnosti


Šola komunikacijske odličnosti© je namenjena vsem, ki želite graditi in izboljševati svoje komunikacijske spretnosti do odličnosti. Z znanjem in popolnostjo razumevanja pravilne (adekvatne) komunika...Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Komunikacija – Povej na glas

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

 • Ime Komunikacija – Povej na glas
 • Polno ime Kreativlab, kreativni laboratorij d.o.o.
 • Davčna številka 40434109 SI40434109
 • Matična številka 3631699000
 • Davčni zavezanec Ne