Vrtnarstvo Šimenc, urejanje vrtov, Ljubljana Obrt in storitve

O podjetju

Vrtnarstvo Šimenc deluje od leta 2000. Najprej je predstavljala dejavnost večinoma proizvodnja okrasnih rastlin, ki smo jo nadgradili s postavitvijo Vrtnega centra na Rudniku v Ljubljani in z opravljanjem vrtnarskih storitev na zasebnih vrtovih. Danes opravljamo zasaditve vrtov in vzdrževalna vrtnarska dela za različna podjetja in privatne lastnike po vsej Sloveniji. Kot podizvajalec gradbenim podjetjem opravljamo zasaditve in ozelenitve na javnih površinah.

V Vrtnem centru, ki je tudi drevesnica in vrtnarija, dobite vse potrebno za zasaditev vašega vrta v celoti. Velika okrasna drevesa, grmovja, rastline za živo mejo in trajnice. V primeru, da se sajenja lotite sami, vam ponudimo še svetovanje in sadilni material kot so substrati in gnojila tako za rastline kot travo. Za piko na i na koncu dodamo še primeren zastir ali okrasne kamne.

Vrtnarstvo Šimenc, urejanje vrtov, Ljubljana 001

 

Vrtni center

V sklopu Vrtnega centra se nahaja velika vrtnarija z drevesnico. Vrtni center vam omogoča v živo videti mnogo različnih rastlin in konkretno izbrati tiste, ki jih želite zasaditi v vašem vrtu. Nekatere okrasne rastline je možno po vaših željah tudi naročiti.

Drevesnica predstavlja okrasna in parkovna drevesa. Velik obseg zajema sadno drevje z jagodičevjem. Predstavljene so rastline za žive meje, grmovja, trajnice in dišavnice. Skoraj vse prodajne rastline so gojene v loncih in imajo razvito koreninsko grudo. Zaradi tega jih je mogoče saditi skozi vse leto in letne čase, vse dokler tla ne zamrznejo globoko. Rastline niso vzdrževane v umetnih rastlinjakih, ampak so na prostem izpostavljene našim vremenskim pogojem in tako maksimalno pripravljene na ukoreninjenje v našem podnebju.

Nudimo svetovanje, kako posaditi izbrane rastline in ves potrebni sadilni material za pravilno zasaditev rastlin. Pri nas dobite tudi okrasne lonce, drenažni pesek, dekorativni material in kamne, za nadaljnjo nego pa različna gnojila in biopripravke za varstvo rastlin. Nudimo tudi transport oziroma dostavo izbranih rastlin. Na željo stranke jih tudi posadimo.

Lokacija

Vrtni center se nahaja na Rudniku v Ljubljani, na Peruzzijevi cesti. Leži tik ob izvozu iz ljubljanske obvoznice v smeri Rudnik – Ig.

Delovni čas

Vrtni center je odprt vsak dan od ponedeljka do sobote po spodnjem urniku:

ponedeljek – petek: 9h – 18h
sobota: 8h – 16h
nedelja in prazniki: zaprto

Izjema so zimski meseci, ko je zaradi snega ali stalnih temperatur pod lediščem vrtnarija zaprta. Ponavadi traja to obdobje do začetka marca. V tem času je možen ogled rastlin ali pogovor o zasaditvi po predhodni najavi na kontaktni telefon Vrtnega centra 051 662 808.

Kontakt

Z nami lahko navežete stik preko telefona, elektronske pošte ali spletne strani.

Kontaktni telefon: 051 662 808

E-naslov: info@vrtnarstvo-simenc.si

Ponudba Vrtnega centra

 • iglavci
 • listavci
 • rastline za žive meje kot so Thuja occ. Smaragd, lovorikovec, gaber, liguster, bukev, pušpan, okrasno grmovje,..
 • različna grmovja
 • sadike sadnih dreves
 • jagodičevje (borovnice, maline, robide, kosmulje, trta, goji jagode, japonska vinska jagoda, jagode,...)
 • različne substrate za sajenje rastlin
 • drenežni pesek, dekorativni pesek in kamne
 • okrasni lonci in korita za zasaditev zunanjih rastlin
 • gnojila, biopripravki za varstvo rastlin in trave
 • robniki (PVC ali aluminij, kvadri iz peščenjaka)
 • kvadri iz peščenjaka za obrobo gredic, nižjih zidov in palisad
 • zastir (lubje, prod, vulkanski pesek). Nudimo samo naravno okrasno lubje brez barvil in drugih kemikalij.
 • lahko dogovorimo za izvedbo vrtnarskih storitev kot so urejanje in zasaditve vrtov, setev trave, polaganje travne ruše, obrezovanje dreves, izdelavo brežin,... 

 

 

 

Dodatna ponudba

Vrtnarstvo Šimenc, urejanje vrtov, Ljubljana 002Na zalogi imamo substrate za splošno rabo, npr. presajanje dreves ali grmovnic, Imamo tudi substrate za sajenje kisoljubnih rastlin, kot so Rhododendroni ali borovnice.
Listna gnojila z biostimulatorji za poškodovane rastline bodisi zaradi bolezni, napada škodljivcev ali vremenskih nevšečnosti.
Fungicid na naravni osnovi iz morskih alg in insekticidi na osnovi rastlinskih izvlečkov, ki delujejo na grizoče in sesajoče žuželke.
Gnojila za splošno gnojenje rastlin imamo na organski osnovi iz bio hlevskega gnoja in kokošjega gnoja, vse termično obdelano brez škodljivcev, bolezni in plevelov.
Mineralna gnojila za okrasne in sadne rastline, gnojila posebej pripravljene za iglavce, Rhododendrone in borovnice.
Gnojila za travo na organski osnovi ter mineralna gnojila z dolgotrajnim sproščanjem hranilnih snovi. Nekatera imajo dodana sredstva proti mahu ali pa so z dodatkom herbicida.
Okrasni kamni so v različnih barvnih odtenkih, od belih, rjavih, do črnih nians. Večinoma so naravnega izvora.
L - profile iz plastike uporabljamo za obrobe, s katerimi ločujemo poti in zelenice od zasaditve. Okrasni in primerni kot obroba so tudi vulkanski kvadri.
Za dekoracijo zgornje plasti ali za drenažo se lepo poda vulkanska lava ali pa naravno macesnovo lubje.

Prodajni pogoji

Rastline se kupujejo po principu videno – kupljeno in jih ni možno zamenjevati oziroma za njih ne vračamo denarja.
Na rastline posajene z našimi vrtnarji in ob upoštevanju navodil za njihovo nadaljnjo nego nudimo garancijo na ukoreninjevanje 3 mesece. Ta rok začne teči od dneva nakupa rastline.
Dostava rastlin in materiala se plača posebej in ni vključena v ceno rastline in materiala.

Možni načini plačila

 • gotovina
 • različne bančne in kredite kartice
 • darilni bon
 • transakcijski račun

 

Vrtnarstvo Šimenc, urejanje vrtov, Ljubljana

Ponudba

Izdelava vrta


Izdelava vrta

Zdrave, bujne rastline, skladen in urejen vrt polepšajo in obogatijo vsak dom ali okolico. Izbira primernih rastlin, sama izdelava vrta, nadaljnje vzdrževanje vrta in redno urejanje vr...Ogled ponudbe

Polaganje travne ruše in strojna setev trave


Polaganje travne ruše in strojna setev trave

Zelenica je eden najbolj vidnih in uporabnih delov okrasnega vrta, zato si še posebej želimo trpežne in goste zelenice, ki nam je lahko v ponos. Naj&nb...Ogled ponudbe

Urejanje vrta


Urejanje vrta

Vzdrževanje in urejanje vrta vključuje vrsto nujno potrebnih vrtnarskih del, ki jih opravljamo sezonsko ali pa prevzamemo celoletno oskrbo vrta.

Obrezovanje grmov in dreves do vi&...
Ogled ponudbe

Ponudba rastlin


V sklopu Vrtnega centra se nahaja velika vrtnarija z drevesnico. Vrtni center vam omogoča v živo videti mnogo različnih rastlin in konkretno izbrati tiste, ki jih želite zasaditi v vašem vrtu. Nekatere okr...Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Vrtnarstvo Šimenc, urejanje vrtov, Ljubljana

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

 • Ime Vrtnarstvo Šimenc, urejanje vrtov, Ljubljana
 • Polno ime VRTNARSTVO ŠIMENC vrtnarija, drevesnica in urejanje vrtov d.o.o.
 • Davčna številka SI 89398009 SISI 89398009
 • Matična številka 6745776000
 • Davčni zavezanec Da

Odpiralni čas

 • Pon. - pet.:
 • Sobota:
 • Nedelja: