Konopljino olje – Hannah biz Spletne trgovine

O podjetju

Konopljino olje – Hannah biz

Hannah biz ekološko konopljino olje pridobivamo s hladnim stiskanjem semen navadne konoplje. Okus ima po oreščkih in značilno zlatorumeno do zlatozeleno barvo.

Iz semena navadne konoplje s postopkom hladnega stiskanja pridobivamo konopljino olje najvišje kakovosti. Pri postopku stiskanja uporabljamo temperaturo do 37 °C. Hladno stiskano konopljino olje navadne konoplje ima značilen okus po oreščkih in je zlato-rumeme do zlato-zelene barve. Hladen postopek stiskanja omogoča, da se olje ne pregreva, to pa pripomore k ohranitvi fiziološko pomembnih sestavin konopljinega olja. Za pridobivanje enega litra olja v povprečju porabimo pet kilogramov semen konoplje. Kakovost konopljinega olja vzdržujemo tako, da ga pakiramo v zatemljene steklenice in ga hranimo v hladilniku.

O PODJETJU

Vse se je začelo leta 2005. Cilj podjetja je bil ponovno uveljaviti vlogo konoplje v kulturi človeštva. Ustanovitelj Tomaž Sušnik je želel hranilne, terapevtske, konstrukcijske in druge prednosti industrijske konoplje postaviti v ospredje ter omogočiti dostopnost le-teh v Sloveniji in tujini. Za poslanstvo smo si zato postavili širjenje znanja o konoplji, ozaveščanje javnosti in vzpostavitev predelovalne verige.

Začeli smo s trgovino in s tem s prodajo proizvodov drugih proizvajalcev. Postopno se je naše podjetje začelo širiti in se ukvarjati z lastno ekološko pridelavo prehranskih izdelkov. Leta 2015 smo ustanovili tudi prvi obrat za predelavo konopljinih vlaken v Sloveniji v naselju Kapla v Savinjski dolini.

Svoje delovanje utemeljujemo na načelih trajnostnega razvoja, ekološke in biodinamične predelave ter ozaveščamo širšo javnost o vsestranski rabi konoplje. Konopljarna se s svojimi zaposlenimi in poslovnimi partnerji vključuje v mrežo, v kateri različne tuje organizacije, društva in inštituti s podobnimi cilji delujejo za razvoj področij konopljarstva.

Konopljarna Hannah biz se ponaša s široko paleto dejavnosti in produktov lastnega razvoja. Obrati so tehnološko opremljeni za predelavo konopljinih semen, seme, ki ga odkupujemo kot surovino za predelavo pa je slovenskega in francoskega porekla. Ostale surovine, ki jih odkupujemo so prav tako slovenskega in tujega izvora. Konoplja izkazuje velik potencial za okrepitev gospodarstva zato želimo pri nas vzpostaviti celotno pridelovalno in predelovalno verigo. Zavzeto se trudimo tudi na področju sodelovanja in svetovanja pridelovalcem in podjetnikom. Vedno smo odprti za nova povezovanja in sodelovanja, dobrodošla bodo vaša povpraševanja po znanju in proizvodih! Veselimo se skupne poti negovanja zemlje in družbe!
 

konopljino olje
 

MOŽNOSTI SODELOVANJA

Podjetje ima vse od svoje ustanovitve izredno pomembno vlogo pri širjenju pridelave in predelave, saj je odvisno od širšega razvoja ukvarjanja s konopljo in njene percepcije v družbi, ki jo hkrati pomaga spreminjati in vzpodbuditi. Zaposleni s svežino in visoko kvalificiranostjo skupaj ustvarjajo uspešne projekte in kontinuirano zanesljivost delovanja ter prisotnost na trgu z visokokakovostnimi ekološkimi proizvodi lastne proizvodnje ter proizvodi slovenskih in tujih proizvajalcev.

Na konopljarno se lahko kot pridelovalec obrnete za nakup semena, ki so primerne za setev v Sloveniji in katere posevek bi bil potencialno primeren za odkup s strani Hannah biz. Naša semena niso tretirana, kar pomeni, da niso obdelana s pesticidi z namenom zaščite rastline pred škodljivci, saj je industrijska konoplja zelo odporna proti škodljivcem. Od naših poslovnih partnerjev pričakujemo, da so vključeni v sistem ekološke pridelave in predelave in ustreznih nadzornih mrež.

konopljino olje

Ker konoplja izkazuje velik potencial za okrepitev gospodarstva, si želimo na območju Slovenije vzpostaviti celotno pridelovalno in predelovalno verigo, podjetje zavzeto deluje tudi na področju sodelovanja in svetovanja pridelovalcem ter podjetnikom, ter išče načine za dodajanje in vključevanje členov v verigo.

Pišite nam! info@konopljarna.si

CERTIFIKATI

Konopljarna Hannah biz preko svojega delovanja prispeva k implementaciji načel trajnostnega gospodarjenja v slovenskem prostoru ter svojim kupcem ponuja ekološke proizvode, proizvedene v obratih z lastno tehnologijo in združevanjem različnih vej znanja konopljarstva. Predelovalni procesi so vključeni v nadzorni sistem z namenom zagotavljanja varnosti, kakovosti in ekološkosti proizvodov, prav tako tudi surovine dobaviteljev. Konopljarna je vključena v postopke certifikacije procesov ekološke pridelave ter predelave kmetijskih pridelkov in živil, ki jih izvaja Inštitut za kontrolo in certifikacijo UM (IKC UM). Že vrsto let vzdržuje standarde, ki brezkompromisno kronajo naše poslanstvo še z vključenostjo v uradni preveritveni mehanizem.

Konopljino olje – Hannah biz

Ponudba

KONOPLJINO OLJE


EKO KONOPLJINO OLJE, JEDILNO, HLADNO STISKANO – 250ML

Konopljino olje pridobivamo s hladnim stiskanjem semen navadne konoplje. Olje je potrebno shranjevati v hladnem in temnem prostoru. Dnevno je priporočljiv...Ogled ponudbe

SEME KONOPLJE


EKO IZBRANA KONOPLJINA SEMENA, CELA – 250G

Izbrana semena navadne konoplje so vir beljakovin in imajo visoko vsebnost prehranskih vlaknin. Uporabljamo jih samostojno ali pa jih dodamo različnim jedem, kot so ...Ogled ponudbe

KONOPLJINA MOKA


EKO KONOPLJINA BELJAKOVINSKA MOKA, 37% BELJAKOVIN – 500G

Konopljino moko pridobivamo pri stiskanju olja iz semen navadne konoplje. Konopljina moka je fino presejana in jo lahko uporabljamo pri peki kruha, pec...Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Konopljino olje – Hannah biz

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Konopljino olje – Hannah biz
  • Polno ime Hannah biz d.o.o.
  • Davčna številka 75248212 SI75248212
  • Matična številka 2138778000
  • Davčni zavezanec Ne