Seme konoplje – Hannah biz Spletne trgovine

O podjetju

Seme konoplje – Hannah biz

Nobena rastlinska hrana se ne more primerjati s konopljinim semenom, ki je osrednja surovina pri proizvodnji Hannah biz konopljinih prehranskih izdelkov. Seme konoplje je namenjeno posameznikom ali podjetjem. Zaradi vsebnosti beljakovin, nenasičenih maščobnih kislin in vlaknin je konopljine izdelke priporočljivo uživati vsakodnevno, kot del zdrave in uravnotežene prehrane.

Seme konoplje lahko uporabljamo samostojno ali pa jih dodamo različnim jedem, kot so kosmiči in sadje ali pa jih potresemo na solato. Če jih rahlo prepražimo in dodamo začimbe, so semena odličen prigrizek. Lahko jih nakalimo in uživamo kot sveže kalčke. Hranimo jih na hladnem in suhem mestu.

Kakšna tla potrebuje za kaljenje seme konoplje?

Konoplja uspeva v podobnih rastnih razmerah kot koruza. Najbolj optimalna so globoka, zračna in srednje težka tla, s pH-jem okoli nevtralnega (okoli 6-7). Slabše uspeva v težkih, hladnih tleh, kakor tudi v plitvih, peščenih in kislih tleh. Navadna konoplja dobro uspeva tudi na nadmorskih višinah nad tisoč metrov.

Klimatske razmere v katerih uspeva navadna konoplja

Optimalna temperatura za kaljenje semena je 20°C. Ko seme konoplje vzklije, prenesejo mlade rastline do 0°C, vendar takrat zastanejo v rasti. Idealna temperatura za rast in razvoj je od 18-20°C, južnim ekotipom ustrezajo tudi višje temperature.

LUŠČENJE SEMEN KONOPLJE

Seme konoplje luščimo, da lahko za kulinarične namene ponudimo samo mehko, oljnato sredico semena bogato s hranilnimi snovmi in enostavno za uživanje in pripravo jedi. Seme luščimo s pomočjo stroja, ki s tresljaji in krožnim gibanjem ločevalne posode ustvarja centrifugalno silo, ki nato zaradi različne težnosti dveh komponent, loči lupine in oluščeno seme.

Seme konoplje lahko okusimo z več zornih kotov, menda najpomembnejši pa upošteva njene maščobe, ali še natančneje, maščobne kisline v njih. V nenasičenih maščobah, ki sicer veljajo za zdravju koristnejše kot nasičene, sta najpomembnejši večkrat nenasičeni linolna in linolenska maščobna kislina. Prva je predstavnica skupine omega 6 maščobnih kislin, ki imajo dve prosti vezi v molekuli, druga pa je iz skupine omega 3, ki imajo tri proste vezi. Številka v imenu skupine pove, na katerem ogljikovem atomu od konca verige je prva dvojna vez; beseda omega je vzeta iz znane dvojice “”alfa in omega”” in ne pomeni nič drugega kot konec. Naše telo potrebuje maščobne kisline obeh skupin, tako linolno kot linolensko kislino, saj sta obe esencialni.

Znano je, da pojemo odločno preveč maščob z omega 6 maščobnimi kislinami, tak primer je sončnično olje, a tudi večina drugih semenskih olj, primanjkuje pa nam omega 3 maščobnih kislin, po katerih slovijo ribe in lanena semena ter iz njih stisnjeno konopljino olje. S konopljenimi semeni je tako, da vsebujejo dovolj omega 3 maščobnih kislin in da je v njih skoraj ravno prav tistih iz skupine omega 6.

O PODJETJU

Vse se je začelo leta 2005. Cilj podjetja je bil ponovno uveljaviti vlogo konoplje v kulturi človeštva. Ustanovitelj Tomaž Sušnik je želel hranilne, terapevtske, konstrukcijske in druge prednosti industrijske konoplje postaviti v ospredje ter omogočiti dostopnost le-teh v Sloveniji in tujini. Za poslanstvo smo si zato postavili širjenje znanja o konoplji, ozaveščanje javnosti in vzpostavitev predelovalne verige.
Začeli smo s trgovino in s tem s prodajo proizvodov drugih proizvajalcev. Postopno se je naše podjetje začelo širiti in se ukvarjati z lastno ekološko pridelavo prehranskih izdelkov. Leta 2015 smo ustanovili tudi prvi obrat za predelavo konopljinih vlaken v Sloveniji v naselju Kapla v Savinjski dolini.

Svoje delovanje utemeljujemo na načelih trajnostnega razvoja, ekološke in biodinamične predelave ter ozaveščamo širšo javnost o vsestranski rabi konoplje. Konopljarna se s svojimi zaposlenimi in poslovnimi partnerji vključuje v mrežo, v kateri različne tuje organizacije, društva in inštituti s podobnimi cilji delujejo za razvoj področij konopljarstva.

Konopljarna Hannah biz se ponaša s široko paleto dejavnosti in produktov lastnega razvoja. Obrati so tehnološko opremljeni za predelavo konopljinih semen, seme, ki ga odkupujemo kot surovino za predelavo pa je slovenskega in francoskega porekla. Ostale surovine, ki jih odkupujemo so prav tako slovenskega in tujega izvora. Konoplja izkazuje velik potencial za okrepitev gospodarstva zato želimo pri nas vzpostaviti celotno pridelovalno in predelovalno verigo. Zavzeto se trudimo tudi na področju sodelovanja in svetovanja pridelovalcem in podjetnikom. Vedno smo odprti za nova povezovanja in sodelovanja, dobrodošla bodo vaša povpraševanja po znanju in proizvodih! Veselimo se skupne poti negovanja zemlje in družbe!
 

konopljino olje
 

Pišite nam! info@konopljarna.si

CERTIFIKATI

Konopljarna Hannah biz preko svojega delovanja prispeva k implementaciji načel trajnostnega gospodarjenja v slovenskem prostoru ter svojim kupcem ponuja ekološke proizvode, proizvedene v obratih z lastno tehnologijo in združevanjem različnih vej znanja konopljarstva. Predelovalni procesi so vključeni v nadzorni sistem z namenom zagotavljanja varnosti, kakovosti in ekološkosti proizvodov, prav tako tudi surovine dobaviteljev. Konopljarna je vključena v postopke certifikacije procesov ekološke pridelave ter predelave kmetijskih pridelkov in živil, ki jih izvaja Inštitut za kontrolo in certifikacijo UM (IKC UM). Že vrsto let vzdržuje standarde, ki brezkompromisno kronajo naše poslanstvo še z vključenostjo v uradni preveritveni mehanizem.

Seme konoplje – Hannah biz

Ponudba

KONOPLJINO OLJE


EKO KONOPLJINO OLJE, JEDILNO, HLADNO STISKANO – 250ML

Konopljino olje pridobivamo s hladnim stiskanjem semen navadne konoplje. Olje je potrebno shranjevati v hladnem in temnem prostoru. Dnevno je priporočljiv...Ogled ponudbe

SEME KONOPLJE


EKO IZBRANA KONOPLJINA SEMENA, CELA – 250G

Izbrana semena navadne konoplje so vir beljakovin in imajo visoko vsebnost prehranskih vlaknin. Uporabljamo jih samostojno ali pa jih dodamo različnim jedem, kot so ...Ogled ponudbe

KONOPLJINA MOKA


EKO KONOPLJINA BELJAKOVINSKA MOKA, 37% BELJAKOVIN – 500G

Konopljino moko pridobivamo pri stiskanju olja iz semen navadne konoplje. Konopljina moka je fino presejana in jo lahko uporabljamo pri peki kruha, pec...Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Seme konoplje – Hannah biz

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Seme konoplje – Hannah biz
  • Polno ime Hannah biz d.o.o.
  • Davčna številka 75248212 SI75248212
  • Matična številka 2138778000
  • Davčni zavezanec Ne