Dimsport, Ljubljana Šport in rekreacija

O podjetju

Smo relativno mlado podjetje, ki je bilo ustanovljeno s strani Olge in Dimitrija Manceviča leta 2002. Olga je bivša svetovna in evropska prvakinja v ritmični gimnastiki, dolgoletna članica reprezentance bivše Sovjetske zveze, kasneje pa zelo uspešna trenerka, ki je vodila reprezentanco Belorusije v skupinskih vajah. Dimitrij ni dosegel podobnih športnih uspehov kot njegova žena Olga, bil pa je član reprezentance Republike Belorusije v plavanju. Lastno plavalno kariero je zaključil prezgodaj, svoje življenje pa je posvetil trenerstvu in raziskovanju športa. Leta 1986 in 1990 je bil član, kasneje pa tudi vodja raziskovalne skupine bivše reprezentance Sovjetske zveze v plavanju. Istočasno je izpopolnjeval svoje znanje kot trener, ki je še kako prav prišlo ob prihodu v bivšo Jugoslavijo v letu 1991.

Od prvega dne bivanja v bivši Jugoslaviji, kasneje v samostojni Sloveniji, sta se Olga in Dimitrij povsem posvetila delu v klubih ritmične gimnastike in plavanja. Prehod z najvišjega profesionalnega nivoja na delo v klubih ni bil lahek, vendar sta se oba od samega začetka odločila za ohranitev in nadaljnjo nadgradnjo svojih profesionalnih znanj in vztrajno, a brez popuščanja in kompromisov, dvigovala nivo trenerstva v slovenskih klubih in reprezentancah.

V preteklih letih je Olga veliko pripomogla k utrditvi ritmične gimnastike v Mariboru. Danes si ne predstavljamo, da Štajerska ne bi imela tekmovalk tega prečudovitega športa. Skupaj s svojimi učenkami je sodelovala v številnih mednarodnih tekmovanjih, kot so Evropsko mladinsko prvenstvo in svetovno prvenstvo. Plavalci, ki jih je in jih trenira Dr. Dimitrij Mancevič so sodelovali na vseh Olimpijskih igrah samostojne Slovenije (Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000, Atene 2004 in Peking 2008). Za vsa ta leta so plavalci, ki jih je treniral Dimitrij, postavili več kot 450 absolutnih rekordov Slovenije v 25 in 50-metrskih bazenih. Peter Mankoč je eden najbolj uspešnih varovancev Dimitrija, ki je postal svetovni rekorder in dvakratni rekorder Evrope. Peter si lasti še en rekord, brez primere v svetu. Plavalec je devetkrat zapored (od leta 2000 do leta 2008) zmagal na evropskih prvenstvih v disciplini 100 metrov mešano. Velik razpon znanja in bogate mednarodne izkušnje ter večletna praksa priprav vrhunskih športnikov, naredijo nasvete in priporočila, ki jih dajeta Olga in Dimitrij, zelo koristne za športnice ritmične gimnastike in plavalce vseh starosti.

S ciljem lažjega posredovanja znanja in izkušenj sta Olga in Dimitrij leta 2002 ustanovila podjetje DIMSPORT d.o.o., ki se specializira na področju storitev in svetovanja v športno ritmični gimnastiki in plavanju. DIMSPORT d.o.o. izvaja testiranja in ocenjevanja individualnih sposobnosti športnikov ter izdeluje in realizira individualne plane priprav.

Naše podjetje sodeluje oziroma pomaga pri distribuciji plavalne znamke TYR. Gre za svetovno uveljavljeno ameriško znamko, ki s svojimi vrhunskimi proizvodi opremlja številne reprezentance (med boljšimi izstopa Francoska plavalna reprezentanca, Ruska reprezentanca v skokih v vodo, itd.), klube in posamezne vrhunske športnike: v njihovi opremi med drugim nastopajo Amaury Leveaux (večkratni evropski prvak, svetovni in evropski rekorder, dobitnik srebrne medalje na Olimpijskih igrah 2008 ter prvi plavalec, ki je preplaval razdaljo 100 metrov prosto pod 45 sekundami),  Matt Grevers (dobitnik treh medalj na Olimpijskih igrah 2008 ter večkratni rekorder ZDA), Martina Moravcova (večkratna evropska in svetovna prvakinja ter rekorderka), Aurore Mongel (evropska prvakinja in finalistka Olimpijskih iger 2008), Mary DeScenza (svetovna prvakinja ter večkratna rekorderka ZDA), Amanda Weir (večkratna svetovna prvakinja ter večkratna rekorderka ZDA) in številni drugi svetovno priznani športniki. Med njimi še velja omeniti »večno« zmagovalko najtežje triatlonske preizkušnje na svetu (Ironman) Chrissie Wellington, ter njene moške kolege kot so Andy Potts(večkratni zmagovalec svetovnega pokala v triatlonu), T. J. Tollakson (večkratni zmagovalec svetovnega pokala v triatlonu) in drugi. V plavalni opremi TYR je prav tako nastopala (zdaj že upokojena) plavalka svetovnega formata, Yana Klochkova (4 kratna Olimpijska prvakinja, večkratna svetovna in evropska zmagovalka in rekorderka), ki je v Sloveniji zelo dobro poznamo, saj se je več krat udeležila mednarodnih tekmovanj po celi Sloveniji.

Podjetje se poleg omenjenih aktivnosti aktivno ukvarja tudi s svetovanjem na področju športa, ki zajema pripravo, organizacijo in spremljanje ter realizacijo programov vadbe tako za posameznike, kot tudi športne klube in nacionalne reprezentance. V okviru te dejavnosti podjetje že vrsto let uspešno organizira plavalne priprave predvsem za tuje klube in reprezentance v številnih slovenskih športnih središčih (med drugim v Kopru, Ljubljani, Ptuju in Novi Gorici), kot tudi v športnih centrih v bližnji okolici Slovenije (Italija – Lignano, Siracusa in Riccione). Naša ponudba se iz leta v leto vedno veča. Zagotavljamo organizacijo na najvišjem nivoju, s posebnim poudarkom na kvaliteti in najboljših pogojih izvedbe priprav, o čemer priča dolg seznam zadovoljnih klubov in reprezentanc, s katerimi več kot uspešno sodelujemo in ki se iz leta v leto ponovno vračajo na priprave v Slovenijo kot tudi v bližnjo okolico. Na tem seznamu lahko najdemo reprezentance iz sledečih držav: Poljska,  Litva, Latvija, Estonija, Slovaška, Češka, Finska, Belgija, Izrael, Velika Britanije, Švica, Belorusija, Rusija, Ukrajina, Nigerija, kot tudi mnogo več klubov iz vseh svetovnih držav.

Dimsport, Ljubljana

Ponudba

Plavalna oprema


Vabimo vas, da si ogledate našo ponudbo plavalne opreme znamke TYR. Za več informacij (dobavljivost, cena, dobavni rok, itd.) nas prosimo kontaktirajte.

Ker vemo da zna biti izbira velikosti kopa...Ogled ponudbe

Plavalne priprave


OBVESTILO: Lahko vam pomagamo pri organizaciji drugih športnih priprav v različnih športnih centrih. Za več informacij nas prosimo kontaktirajte.

 

DIMSPORT...Ogled ponudbe

Svetovanje


Smo relativno mlado podjetje, ki je bilo ustanovljeno s strani Olge in Dimitrija Manceviča leta 2002. Olga je bivša svetovna in evropska prvakinja v ritmični gimnastiki, dolgoletna članica reprezentance biv&sca...Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Dimsport, Ljubljana

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Dimsport, Ljubljana
  • Polno ime DIMSPORT storitve in svetovanje na področju športa d.o.o.
  • Davčna številka 25910922 SI25910922
  • Matična številka 2041987000
  • Davčni zavezanec Da