Amoret restavratorstvo Obrt in storitve

O podjetju

Smo strokovno usposobljeno podjetje, ki se ukvarja z konserviranjem in restavriranjem arhitekturne in likovne dediščine.

Zavedamo se, da restavratorstvo zahteva odgovornost in etično ravnanje. Z vsako umetnino ravnamo spoštljivo in ji glede na poškodbe prilagodimo konservatorsko-restavratorski poseg.

Glavno načelo, ki ga upoštevamo pri svojem delu je spoštovanje integritete in izvirne oblike arhitekturnega ali likovnega dela.

Vsaka intervencija, ki jo izvedemo, je reverzibilna, prepoznavna ter kompatibilna z ohranjenim originalom.

Prizadevamo si spoštovati izvornost materialov in tehnologij, ki so bile uporabljene pri nastanku likovnih del.

Poudariti je potrebno, da ohranjanje starega ter uporaba tradicionalnih znanj, nikakor ne izključujeta potrebe po najsodobnejših znanstvenih postopkih, kadar se izkažejo tradicionalne tehnike neuporabne.

Pri svojih raziskovalnih nalogah pogosto ugotovimo, da je mogoče le z novimi pristopi ohraniti ustrezno izvirnost umetnine. Tako so nemalokrat potrebne nove delovne metode, naprave, orodja, materiali pri preiskavah in odpravi vzrokov poškodb. 

Zavedamo se, da je danes konserviranje in restavriranje doseglo stopnjo, ko ne more in ne sme več posegati v umetnino brez medsebojne povezanosti in podpore s strokovnjaki iz različnih področij. Interdisciplinarno sodelovanje je postalo naše temeljno pravilo pri reševanju problematike propadanja, ohranjevanja in prezentacije kulturne dediščine.

Amoret restavratorstvo

Ponudba

Arhitekturna dediščina


Na področju arhitekturne dediščine izvajamo konservatorsko restavratorske posege na nekdanjih arhitekturnih dosežkih kot so: cerkve, samostani, gradovi, palače, hoteli, parki ipd.

Področja del...Ogled ponudbe

Likovna dediščina


Zavedamo se, da restavratorstvo umetniških del zahtevta odgovornost, strokovnost in etnično ravnanje. Z vsako umetnino ravnamo spoštljivo in ji glede na poškodbe prilagodimo konservators...Ogled ponudbe

Umetniški izdelki


Oblikovanje izdelkov iz kovin in kovaštvo Oblikovanje gline Kiparstvo Slikarstvo Kopistika Ogled ponudbe

Kiparstvo


Polihromirana lesena plastika Kamnita plastika Leseni in kamniti oltarji Orgeljske omare Odlitki iz brona Ogled ponudbe

Slikarstvo


Stenske poslikave Slike na platnu Slike na lesu Slike na kovini Ogled ponudbe

Kopistika


Z namenom čim bolje zavarovati predmete kulturne dediščine se v dogovoru z lastnikom izdelajo kopije iz obstojnejših materialov, ki se namestijo na prvotni lokaciji. Izvirni predmet se konserviran prezen...Ogled ponudbe

Okvirjanje


STROKOVNO SVETOVANJE PRI IZBIRI OKVIRJEV

Dober svetovalec pozna barve in ve kako barve vplivajo na razpoloženje in končni izgled slike. Naši svetovalci poznajo trenutne okvirjevalske ...Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Amoret restavratorstvo

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Amoret restavratorstvo
  • Polno ime Amoret restavratorstvo ohranjanje kulturne dediščine d.o.o.
  • Davčna številka 40905179 SI40905179
  • Matična številka 2225662000
  • Davčni zavezanec Da