Judo klub 15. Maj, Marezige, Koper Šport in rekreacija

O podjetju

KRATKA ZGODOVINA

Judo klub 15. Maj, Marezige, Koper je bil ustanovljen l.1984 pod imenom Športno društvo 15. maj Marezige. Pobudnik ustanovitve je bil Iztok Babič, sicer tedanji trener v Judo klubu Koper. Glavna naloga omenjenega društva 15. maj Marezige je bila širitev judo športa na podeželje Kopra. Cilj je bil dosežen in celo presežen, saj se judo ni razširil le po koprskem zaledju, temveč po celi Obali, poleg Kopra tudi v Izolo in Piran. Z judo športom so se mladi najprej seznanili preko judo krožkov, ki jih je društvo ustanovilo na osnovnih šolah v Marezigah, Pradah, Škofijah, na OŠ Dušana Bordon in A. Ukmarja ter na novi OŠ Koper. L. 2000 so prostore za nadaljevanje razvoja judo športa pridobili v športni dvorani Bonifika, poleg tega je istega leta postal Iztok Babič tudi profesionalni trener v Športnem društvu 15. maj Marezige. Z omenjenimi pridobitvami je imel judo šport dobre možnosti za razvoj, tako v Kopru, kot na podeželju in tudi v drugih obalnih občinah. Zaradi večje množičnosti juda na Primorskem, profesionalnega dela trenerjev in dobrih pogojev treniranja, so rezultati športnikov postajali vse bolj opazni. Tako so mladi judoisti in judoistke posegali po državnih medaljah in bili na mnogih tekmovanjih uspešni tudi kot ekipa. Med mladimi športniki, ki so s svojimi uspehi dosegali uspehe tudi v mladinski konkurenci, so izstopale predvsem Sabina Ferran, Zala Kotnik in Maruška Jurman, ki so se uvrstile v državno reprezentanco in tekmovale na najvidnejših mednarodnih tekmovanjih in prvenstvih. S tem se je potrdila visoka kvaliteta dela, ki danes združuje preko 200 mladih judoistov v organizirani sistem vadbe, ki se izvaja tako preko judo krožkov in sekcijah po šolah, kot v judo športnem centru na Bonifiki. 

Da bi bilo sodelovanje med klubi iz sosednjih obalnih mest čim bolj uspešno, je Športno društvo 15. maj Marezige l. 2001 ustanovilo Judo zvezo Obalno-kraške regije. Kasneje se je le ta preimenovala v Judo zvezo Istre. Ta omogoča dobro sodelovanje med klubi za doseganje zahtevnejših ciljev glede organizacije mednarodnih tekmovanj, kampov in seminarjev kot tudi medsebojne pomoči pri prijavljanju na mednarodne razpise. Dobro povezavo omogoča tudi sodobna internetna komunikacija, tako med člani znotraj klubov, kot sodelovanje s klubi širom Evrope.

Leta 2007 se je Športno društvo 15. maj Marezige preimenovalo v Judo klub 15. maj Marezige, z namenom, da bo bolj prepoznavno v judo športu, saj so to leto organizirali že četrto mednarodno tekmovanje »Pokal Kopra«, ki je postalo eno najbolj znanih in množičnih tekmovanj v judu, ne le v Sloveniji, ampak v evropskem merilu. Klub je prevzel vodilno vlogo tudi v organizaciji državnih prvenstev, tako na klubski kot šolski ravni. Veliko izkušenj v izpeljavi tekmovanj, odlični pogoji dela in infrastrukture, so omogočili organizacijo »Evropskega kadetskega judo prvenstva 2009«, ki ga klub izvedel v dvorani Bonifika v Kopru. Visoki funkcionarji iz Evropske judo zveze so ga ocenili kot enega najbolje organiziranih in izpeljanem v prijetnem in sproščenem mediteranskem vzdušju, kar je blagodejno delovalo tako na člane tekmovalnih reprezentanc kot na ostale udeležence prvenstva.


JUDO KLUB 15 MAJ, MAREZIGE, KOPER DANES

Judo klub 15. Maj, Marezige, Koper deluje v športni dvorani Bonifika. Poleg tega sodeluje z Judo klubom Izola in Judo klubom Lucija, s katerimi je povezan v skupno Judo zvezo Slovenske Istre. Vse skupine so razdeljene od 8 do 12 članov, kjer se upošteva starost, znanje in skupni interes. Vsi treningi so vsakemu posamezniku individualno prilagojeni. 

Judo treniramo v dveh borilnicah, ki so v dvorani Bonifika (ostale so namenjene sabljanji, karateju in aerobiki) in skupaj z veliko športno dvorano nam nudijo najugodnejše pogoje treninga in tekmovanj.

 

Za zdrav duh v zdravem telesu kontaktirajte Judo klub 15. Maj, Marezige, Koper.

Judo klub 15. Maj, Marezige, Koper

Ponudba

Judo klub Izola


Judo klub 15. Maj, Marezige, Koper sodeluje z Judo klubom Izola. Treningi potekajo v telovadnici OŠ z italij. učnim jezikom Dante Alighieri (vhod s strani igrišča).

Ogled ponudbe

Judo klub Lucija


Judo klub 15. Maj, Marezige, Koper sodeluje z Judo klubom Lucija. Trening poteka v borilnici, kjer je sedaj Mladinski center za šport v Luciji, Ulica Fazan 5

Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Judo klub 15. Maj, Marezige, Koper

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Judo klub 15. Maj, Marezige, Koper
  • Polno ime JUDO KLUB 15. MAJ MAREZIGE
  • Davčna številka 21619611 SI 21619611
  • Matična številka 5261465000
  • Davčni zavezanec Ne

Odpiralni čas

  • Pon. - pet.:
  • Sobota:
  • Nedelja: