Omega 3 – Puritans Pride Zdravje

O podjetju

Vitamin D3 – Puritan's Pride

Omega 3 maščobne kisline so sestavni del celičnih membran v telesu in vplivajo na delovanje celičnih receptorjev v teh membranah. Zagotavljajo izhodišče za izdelavo hormonov, ki uravnavajo strjevanje krvi, krčenje in sprostitev sten žil in lajšajo vnetja. Prav tako se vežejo na receptorje v celicah, ki urejajo genske funkcije.
Zaradi teh učinkov, omega-3 maščobne kisline dokazano pomagajo pri preprečevanju bolezni srca in možganske kapi, lahko pomagajo nadzorovati lupus, izpuščaje in revmatoidni artritis. Lahko igrajo tudi  zaščitno vlogo pri raku in ostalih bolezenskih stanjih.

Katere vrste omega-3 maščobnih kislin poznamo

Omega-3 maščobne kisline spadajo med polinenasičene maščobe.
Obstajajo tri vrste omega-3:

 • Eikozapentanojske (EPA) in dokozaheksaenojskekisline (DHA) prihajajo v glavnem iz rib (losos, polenovka, tuna, skuša, sardele), tako da se včasih imenujejo tudi morske omega-3 maščobne kisline.
 • Alfa-linolenska kislina (ALA), najpogostejša omega-3 maščobna kislina v večini zahodnih diet, najdemo jo v rastlinskih oljih in oreških (predvsem orehih), lanenem semenu in lanenem olju, listnati zelenjavi in nekaterih živalskih maščobah, še posebej pri živalih, ki se prosto pasejo. Človeško telo na splošno uporablja ALA za energijo, pretvorba ALA v EPA in DHA pa je zelo omejena.

Puritan’s Pride

Priljubljen in zaupanja vreden z vami že več kot 40 let

Od leta 1973 vam Puritan´s Pride nudi izdelke najvišje kakovosti.

Znanstvena formula po najvišjih standardih

Naši vitamini, minerali in prehranska dopolnila so testirani in pregledani kar 15-krat, s čimer zagotavljamo čistost, varnost, visoko vrednost sestavin in kvaliteto naših izdelkov.

Proizvedeno v ZDA – surovine  iz celega sveta

Najkvalitetnejše sestavine so skrbno izbrane iz celega sveta.

Naši izdelki podpirajo zdrav življenjski slog

Naši izdelki nudijo podporo zdravemu življenskemu slogu in dobremu počutju v vseh starostnih obdobjih.

Ponudba in storitve

OMEGA 3 1200mg, 100 mehkih kapsul

Ta Ester-Omega® ribje olje vsebuje 360 mg vseh maščobnih kislin omega-3, ki obsega EPA, DHA in druge maščobne kisline. EPA in DHA maščobne kisline podpirajo zdravje srca in ožilja, pomagajo pri vzdrževanju normalnega krvnega tlaka in trigliceridov, vplivajo na normalno delovanje možganov ter ostrino našega vida. Omega-3 maščobne kisline so del strukture membran v vsaki celici v telesu.

Puritans Pride Omega 3 kapsule iz plavih morskih rib, kot so skuša, sardela, inčuni…je prečiščeno težkih kovin in farmacevtsko preverjeno. Uživanje maščobnih kislin omega-3 v obliki prehranskih dopolnil priporočamo predvsem osebam z neredno, enolično, močno selektivno, neuravnoteženo in nezdravo prehrano.

Izdelek ne vsebuje umetnih arom ali sladil, konzervansov, sladkorja, škroba, laktoze glutena, kvasa, natrija, školjk.

Navodila za uporabo: Odrasli vzamejo eno (1)  mehko  kapsulo  tri krat dnevno, najbolje z obrokom.

Omega 3-6-9 ribje in laneno olje, 120 mehkih kapsul

Vsebuje mešanico maščobnih kislin Omega 3, Omega 6 in Omega 9, ki zagotavljajo odlično ravnotežje prehranskih olj. Tovrstne maščobne kisline predstavljajo osnovni sestavni del membran naših celic in so potrebne tudi za normalno rast in razvoj otrok.

 • Omega-3 maščobne kisline sodijo v skupino esencialnih maščobnih kislin, ki jih ljudje nujno potrebujemo za normalno delovanje organizma, vendar jih naše telo ne more tvoriti sámo, zato jih moramo zaužiti s hrano.
 • Omega 6 maščobne kisline podobno kot omega 3 spadajo v skupino polinenasičenih maščobnih kislin, ki so za človeka esencialne in jih moramo dobit z hrano,saj jih telo samo ne more proizvajat. V to skupino spada linolenska in aradidronska kislina.
 • Maščobe 9 so skupina nenasičenih maščobnih kislin ki jih najdemo v živalski in rastlinskih maščobah (oleinska kislina).

Omega-3 maščobni kislini sta dokozaheksaenojska kislina (DHK) in eikozapentaenojska kislina (EPK), ki sta živalskega izvora.

 • DHK (Dokozaheksaenojska kislina) ima vlogo pri delovanju možganov in ima vlogo pri ohranjanju vida.
 • EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca.
 • Koristni učinek EPK in DHK se doseže z dnevnim vnosom 250mg.
 • Alfa-linolenska kislina (ALA) prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Naravni vir je laneno seme. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 2 g ALA.

Nadomestitev nasičenih maščob z nenasičenimi maščobami v prehrani prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.
Naravni koncentrat ribjega olja je proizveden pod strogim nadzorom kakovosti in prečiščeno težkih kovin.


Izdelek ne vsebuje soli, glutena, kvasa, laktoze, umetnih barvil, arome in konzervansov.

Navodila za uporabo: Odrasli vzamejo tri (3) kapsule dnevno z obrokom.

Omega 3 – Puritans Pride

Ponudba

Vitamin D3, 2000IU, 100 mehkih kapsul


Vsi Puritans Pride vitamini formule D so Sunvite® D3, močnejša in aktivna oblika vitamina D.

Ogled ponudbe

OMEGA 3 1360 mg trojna moč, 60 mehkih kapsul


Puritans Pride  Ester-Omega® ribje olje vsebuje 1360 mg maščobnih kislin od tega 950mg omega-3 maščob, ki obsegajo EPK 625mg in DHK 244 mg, kar ga uvršča med najmočnejše Omega izde...Ogled ponudbe

PROBIOTIK 10, 120 kapsul


Probiotik 10 vsebuje mikroorganizme, zlasti iz rodu Lactobacillus, ki predstavljajo naravno črevesno floro ter preprečujejo razrast patogenih ali oportunističnih bakterij v črevesju. Sodelujejo pri zapletenih presnovn...Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Omega 3 – Puritans Pride

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

 • Ime Omega 3 – Puritans Pride
 • Polno ime VAMAL, trženje in storitve, d.o.o.
 • Davčna številka 95753281 SI95753281
 • Matična številka 6787339000
 • Davčni zavezanec Ne