Vitamin D3 – Puritans Pride Zdravje

O podjetju

Vitamin D3 – Puritan's Pride

Obstaja več oblik vitamina D, vendar sta pomembni le dve – vitamin D2 in vitamin D3. Holekalciferol ali  vitamin D3 je edina oblika, ki jo tvori naše telo in le to naravno potrebujemo. Tudi druga živalska bitja na podoben način sintetizirajo vitamin D3, zato ga najdemo predvsem v maščobnih delih živali. Znanstvenikom je uspelo tudi iz nekaterih vrst lišajev izločiti zadostne količine oblike vitamin D3, da jo lahko skupaj z oljnim nosilcem pripravijo v obliki izdelka. Za to, t. i. vegansko obliko vitamin D3, nismo uspeli pridobiti verodostojnih informacij o tehničnem postopku in analiz akreditiranih laboratorijev, prav tako nisem našel nobenih kliničnih primerjav o učinkovitosti glede na standardni vitamin D3, ki ga pridobivajo iz lanolina.

Kaj je vitamin D

Po strogi defniciji je vitamin snov, ki je nujna za življenje in je telo samo ne tvori. Po tej opredelitvi vitamin D ni vitamin, saj ga telo samo tvori, kadar smo z večjim delom nezaščitene kože izpostavljeni neposrednim sončnim žarkom, ko so ti dovolj močni. Od tod tudi ljudsko ime tega vitamina – vitamin sonca ali sončni vitamin. Čeprav se vitamin D v končni fazi spremeni v izjemno pomemben hormon, ga iz zgodovinskih razlogov še vedno uvrščamo med vitamine. Za vitamin velja tudi zato, ker je za njegovo tvorjenje potreben zunanji vpliv (UVB žarki) in ga je v manjši meri možno zaužiti s hrano.

Z endogeno sintezo v lastni koži in/ali zaužitjem hrane ali prehranskih dopolnil se vitamin D prenese v jetra, kjer se spremeni v 25-hidroksi- holekalciferol (kalcidiol, 25(OH)D3), ki je biološko neaktiven in kaže razpoložljivo zalogo celotnega vitamina D. Shranjuje se v maščobnih tkivih in tudi mišicah (največ v skeletnih). Kalcidiol se v ledvicah spremeni v biološko aktivno obliko 1,25(OH)2D3, tj. 1,25-dihidroksiholekalciferol (kalcitriol) – hormon, ki vpliva na izražanje nekaj tisoč genov genov. Skoraj ni kemičnega procesa v telesu, na katerega ne bi vplival vitamin D, in skoraj ni celice, od možganskih, živčnih do kostnih, ki ne bi imela receptorja za vitamin D.

Vitamin D je v maščobi topen. Čeprav se kopiči v telesu, je možnost predoziranja skoraj zanemarljiva. Vitamin D je skoraj neobčutljiv na toploto, tako da se pri termični obdelavi ne uniči, je pa občutljiv na svetlobo in kisik

Puritans Pride vitamin D3

Vsi  Puritans Pride  vitamini formule D so Sunvite® vitamin D3, močnejša in aktivna oblika vitamina D.
Vitamin D je v maščobi topen vitamin, ki ima pomembno vlogo pri razvoju kosti in zob ter pri delovanju imunskega sistema. Pravtako povečuje zmožnost tankega črevesa, da lahko učinkovito absorbira kalcij iz prehrane. To omogoča normalno mineralizacijo kosti, vpliva na diferenciranje celic kože, uravnava aktivnost celic imunskega sistema.
Pomanjkanje vitamina D povzroča motnje v presnovi kalcija in fosfatov, kar lahko privede do zmanjšane kostne gostote in večjega tveganja za zlome in za nastanek osteoporoze v zrelih letih. Drugi simptomi pomanjkanja vitamina D so zmanjšana moč mišic, zmanjšan mišični tonus in povečana občutljivost za okužbe.

Izdelek ne vsebuje soli, glutena, kvasa, laktoze, umetnih barvil, arome in konzervansov.

Navodila za uporabo: Odrasli vzamejo eno mehko kapsulo dnevno z obrokom.

Vitamin D3 – Puritans Pride

Ponudba

Vitamin D3, 2000IU, 100 mehkih kapsul


Vsi Puritans Pride vitamini formule D so Sunvite® D3, močnejša in aktivna oblika vitamina D.

Ogled ponudbe

OMEGA 3 1360 mg trojna moč, 60 mehkih kapsul


Puritans Pride  Ester-Omega® ribje olje vsebuje 1360 mg maščobnih kislin od tega 950mg omega-3 maščob, ki obsegajo EPK 625mg in DHK 244 mg, kar ga uvršča med najmočnejše Omega izde...Ogled ponudbe

PROBIOTIK 10, 120 kapsul


Probiotik 10 vsebuje mikroorganizme, zlasti iz rodu Lactobacillus, ki predstavljajo naravno črevesno floro ter preprečujejo razrast patogenih ali oportunističnih bakterij v črevesju. Sodelujejo pri zapletenih presnovn...Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Vitamin D3 – Puritans Pride

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Vitamin D3 – Puritans Pride
  • Polno ime VAMAL, trženje in storitve, d.o.o.
  • Davčna številka 95753281 SI95753281
  • Matična številka 6787339000
  • Davčni zavezanec Ne