Manualna terapija, diagnostična terapija, fizioterapija Zdravje

O podjetju

Manualna terapija, diagnostična terapija, fizioterapija

Fizioterapija, Martina Lenček s.p.

Martina Lenček je fizioterapevtka z dolgoletnimi izkušnjami v ortopedski rehabilitaciji. Študij je začela leta 1996, kot diplomirana fizioterapevtka se je nato zaposlila na Ortopedski kliniki UKC, Ljubljana, kjer je delala 5 let in nato naslednja štiri na Polikliniki UKC, Ljubljana. Šest let je imela vzporedno registrirano tudi dopolnilno dejavnost, od decembra 2012 pa je na samostojni poklicni poti. Leta 2014 je postala fizioterapevtka Tine Maze.

Martina Lenček je specializirana v številnih metodah fizioterapije. Sem sodi manualna terapija, ki vključuje mišične tehnike, sklepno mobilizacijo, mobilizacijo in manipulacijo fascije, mobilizacijo živčevja, kranio-sakralno terapijo in druge, termoterapija, protibolečinska elektrostimulacija in specifične terapevtske vaje.

Manualna terapija, diagnostična terapija, fizioterapija 01

Človeški organizem je popoln ekosistem. Zaradi dinamične narave je podvržen zunanjim motnjam (poškodbam, preobremenitvam...) in notranjim disfunkcijam. Telo ima neverjetne sposobnosti, da se samodejno popravi, a če je motenj preveč oziroma so preobsežne, potrebuje pomoč pri samozdravljenju.

Manualni terapevti uporabljamo širok nabor manualnih tehnik, s katerimi naslavljamo različne tkivne strukture - mišice, ligamente, kite, ovojnice, vezivno tkivo, živce... Z rokami obravnavamo prizadeta tkiva na način, da s prijemi sproščamo, raztegujemo, inhibiramo ali reaktiviramo posamezne strukture in tako pospešimo celjenje. Namen terapevtske obravnave je odpraviti bolečino, povečati gibljivost, pridobiti moč in izboljšati koordinacijo gibanja. Tkivne strukture vzpodbudimo, da ponovno prevzamejo svojo funkcijo in začnejo pravilno delovati v vsem svojem obsegu, v medsebojni funkcionalni soodvisnosti in da ob tem porabijo čim manj energije. Tako se v telesu ponovno vzpostavi ravnovesje in enovitost.

Za obisk se je potrebno predhodno naročiti po telefonu na številki: 040 917 719.

Ponudba in storitve

 • Manualna terapija:
  • mišične tehnike (MPT, MET,...)
  • sklepna mobilizacija
  • mobilizacija in manipulacija fascije
  • mobilizacija živčevja
  • kranio-sakralna terapija
 • Termoterapija
 • Protibolečinska elektrostimulacija
 • Specifične terapevtske vaje

Manualna terapija, diagnostična terapija, fizioterapija

Ponudba

Manualna terapija


Manualna terapija je vrsta ročne tehnike, namen katere je odpravljanje funkcionalnih motenj na udih in hrbtenici. V ta namen se uporabljajo različni pristopi in tehnike, kot so: mišične tehnike...Ogled ponudbe

Termoterapija


Z dovajanjem in odvajanjem toplote na prizadeta tkiva lajšamo bolečino, izboljšamo prekrvitev, sproščamo napete mišice, povečamo razteznost tkiv in izboljšamo gibljivost sklepov.

...
Ogled ponudbe

Protibolečinska elektrostimulacija


Terapija se izvaja z enosmernim in izmeničnim električnim tokom. Lajša kronične bolečine, otrdelost in otrplost, sprošča mišice, poveča krvni pretok, pospeši celični metabolizem, laj&scaron...Ogled ponudbe

Specifične terapevtske vaje


Po opravljenem pregledu in posvetu s stranko svetujem primerne terapevtske vaje. Med drugimi so to vaje za raztezanje, vaje za hitrejše okrevanje po poškodbah, krepilne vaje, vaje za izboljšanje g...Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Manualna terapija, diagnostična terapija, fizioterapija

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

 • Ime Manualna terapija, diagnostična terapija, fizioterapija
 • Polno ime Fizioterapija, Martina Lenček s.p.
 • Davčna številka 26407671 SI26407671
 • Matična številka 6245862000
 • Davčni zavezanec Ne