Oljarna Pečarič, Metlika, Bela Krajina Kmetijske dejavnosti

O podjetju

Oljarna Pečarič, Metlika je oljarna z dolgoletno tradicijo. Imamo samostojno proizvodnjo z najsodobnejšo tehnologijo, s katero pridobivamo kvalitetna olja iz suhih jedrc.

Naj vam na kratko opišemo člane, ki sestavljajo Oljarno Pečarič, Metlika

Družino Pečarič sestavljamo: Biserka Pečarič, Ana Pečarič, Danijel Pečarič, Marija Pečarič in jaz -Martin Pečarič.

1. Moja žena Biserka Pečarič je po poklicu kuharica. Gostinsko šolo v Novem mestu je končala leta 1980. Izobraževala se je ob delu. Štiri leta je delala kot kuharica v Osnovni šoli Šmihel. Vsakodnevne vožnje čez Gorjance so bile naporne, zato si je poiskala zaposlitev v Otroškem vrtcu Metlika. Tu razveseljuje in razvaja malčke poleg vsakodnevnih obrokov še z različnem pecivom, kajti priprava piškotov je zanjo veliko veselje. Vešča je tudi v peki kruha in zaščitene belokranjske pogače. Izvrstno zna speči jagenjčka, ki ga, pripravljenega z rožmarinom in s čebulo kot prilogo, zadnji čas priporoča Društvo rejcev malih živali Bela krajina. Postreči je treba še toplega, sicer pa bo imenovano društvo zaščitilo belokranjskega jagenjčka, ki bo postal brez dvoma prvovrstna in prepoznavna belokranjska kulinarična dobrota, h kateri sodi dobro belokranjsko vino, pridelano na sončnih drašičkih legah. Biserka je prava mojstrica v pripravi zajtrkov in različnih narezkov, nenadomestljiva pa je tudi kot pomoč pri pokušini olj (orehovo, lešnikovo, marelično, makovo, mandljevo, sezamovo, laneno in olje iz grozdnih pešk). Poleg naštetega skrbi žena Biserka za perutnino ter za pridelke z vrta in z njive.

2. Hčerka Ana Pečarič je končala vrtnarsko šolo v Novem mestu. Ker se zavedamo pomena lepo urejene okolice, cvetličnih sobnih aranžmajev, s cvetjem okrašenih oken in prijetnih barv, ki jih lahko nudijo le rože, bo imelo Anino delo še posebno veljavo in pomen. Še tako dobre jedi delujejo na mizi osamljeno in pusto, če niso del lepo urejenega prostora, v katerem igra cvetje eno od glavnih stranskih vlog.

3. Sin Danijel Pečarič je lesni tehnik. Na prvi pogled mu nebi pripisali nikakršne vloge v dejavnosti, s katero se ukvarja in se bo še vrsto let ukvarjala naša Hiša s tradicijo. Toda pozor! Les je naravni material, ki potrebuje veliko nege in ljubezni, sicer prične hitro gniti ali ga veselo najedajo črvi. V preprečevanju umiranja in propadanja lesa bo imel sin Danijel poglavitno nalogo. Pod njegovimi rokami bodo dobili leseni deli hiše nov sijaj in prijeten, svež videz. Danijel pa rad vzame v roke tudi frajtonarico, iz katere zna izvabiti prijetne melodije. Najraje ima slovenske ljudske pesmi, ker so lepo, čeprav malce žalostne.

4. Mama Marija Pečarič je ženska z izkušnjami in neizprosnimi delovnimi navadami. Ni ji težko pomagati pri prodaji, postrežbi gostov, v kuhinji ali se lotiti čiščenja prostorov. Je deklica za vse. In kje vidim sebe? Povsod tam, kjer je potreben dober organizator, sproščen pripovedovalec, razlagalec zgodovine kraja, družinske tradicije, belokranjskih šeg in navad, njene bogate zgodovine, naravnih lepot…

5. Moja naloga (Martin Pečarič) je povezati in povezovati delo družinskih članov, da zazvenimo kot dobro uglasben orkester, ki se zaveda, da igra predvsem in samo zato, da bi se obiskovalci naše Hiše s tradicijo dobro počutili in da bi se radi vračali k nam in v prelepe Drašiče.

Oljarna Pečarič, Metlika, Bela Krajina 001

 

Oljarna Pečarič, Metlika ima v sklopu dvorišča ob novi hiši tudi sto trideset let staro bajto, katero so prenovili in uredili v apartmajsko hišo. Nudimo vam:

 • zajtrke
 • različne narezke
 • domač kruh
 • zaščitene belokranjske pogače
 • izvrstno spečen jagenjček
 • belokranjsko vino

Vsi gosti, ki želijo prespati v naši hiši ali nas samo obiskati, dobijo degustacijo olja zastonj, s katero bodo seznanjeni s kvaliteto in uporabnostjo olja.

 

Oljarna Pečarič, Metlika, Bela Krajina

Ponudba

Zgodovina oljarstva


Pri naši, Pečaričevi, hiši ima oljarstvo dolgoletno tradicijo. Moj stari oče Niko je s svojimi brati Martinom, Jožetom in Tonetom prideloval že pred prvo svetovno vojno oreho...Ogled ponudbe

Sto tridest let stara hiša


Naša domačija stoji blizu Soseske zidanice, ki je sredi vasi le nekaj metrov stran od cerkve svetega Petra. S ceste, ki vas pripelje v Drašiče iz šest kilometrov oddal...Ogled ponudbe

Izdelki


Oljarna Pečarič, Metlika vam nudi:

EKO orehovo olje EKO lešnikovo olje Olje grozdnih pešk EKO marelično olje EKO mandljevo olje EKO laneno olje EKO sojino olje EK...
Ogled ponudbe

Kaj pravijo o Drašičih?


Če nimate v Drašičih vsaj pet kolov, okoli katerih se vije trta, vas imajo ljudje za drugorazrednega državljana.

Drašičanu lahko reče&s...Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Oljarna Pečarič, Metlika, Bela Krajina

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

 • Ime Oljarna Pečarič, Metlika, Bela Krajina
 • Polno ime OLJARNA PEČARIČ MARTIN PEČARIČ S.P.
 • Davčna številka SI 43472320 SISI 43472320
 • Matična številka 6276334000
 • Davčni zavezanec Da

Odpiralni čas

 • Pon. - pet.:
 • Sobota:
 • Nedelja: