Gostilna in restavracija Mandrija, Nova Gorica Gostinstvo

O podjetju

Si želite vrhunske hrane in poseben ambient? Potem je gostilna in restavracija Mandrija, Nova Gorica pravi naslov za vas!

Na robu Vipavske doline, v neposredni bližini Nove Gorice se nahaja posest Mandrija. Ime "Mandrija" izhaja italijanščine in pomeni čreda. Iz tega sklepamo, da so se na območju Mandrije pasli konji in druge domače živali, kar potrjuje tudi ustno izročilo prebivalcev tega območja. Sicer pa je širše območje Mandrije zanimivo tudi iz zgodovinskega vidika, zlasti iz časov 1. in 2. svetovne vojne. Med 1. svetovno vojno so na okoliških hribih divjali hudi boji; med 2. svetovno vojno pa je bila prav na lokaciji Gostilnice Mandrija veterinarska postaja (bolnišnica za konje), namenjena za oskrbo partizanskih konjev. Leta po vojni so bila trda in naporna, kot na ostalih kmetijah v tistem času. Jedel si tisto, kar si pridelal.

Leta 1992 je na omenjeni kmetiji nekaj ljubiteljev konj ustanovilo Konjeniški klub Mandrija, ki je aktiven še danes in šteje več deset članov. Na njihovo pobudo in s skupnim trudom družine Devetak pa je leta 1994 odprla vrata skromna okrepčevalnica, ki se je skozi leta razvijala in dopolnjevala svojo ponudbo. Jeseni leta 2010 je vrata odprla tudi kuhinja, kjer se lahko okrepčate z domačimi primorskimi jedmi, ki so jih poznale že naše stare mame.

V gostilni in restavraciji Mandrija vam tako v prijaznem domačem okolju nudimo bogato izbiro domačih jedi, pripravljenih na tradicionalen način s pridihom sodobne kulinarike.

Vabljeni v gostilno in restavracijo Mandrija v Novo Gorico!

Ponudba in storitve

  • gostilna, nova gorica
  • catering, nova gorica

 

Gostilna in restavracija Mandrija, Nova Gorica

Ponudba

Jedilni list


V gostilnici Mandrija so vam poleg obstoječega jedilnega lista na razpolago jedi vezane na sezono oziroma trenutno razpoložljive sveže sestavine.

Ogled ponudbe

Catering


CATERING Mandrija vam nudi bogato ponudbo s prigrizki in pijačo za večje družbe in slovesnosti. Pogostotitev lahko izvedemo na vašem domu ali prostoru, izbranem ...Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Gostilna in restavracija Mandrija, Nova Gorica

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Gostilna in restavracija Mandrija, Nova Gorica
  • Polno ime OKREPČEVALNICA MANDRIJA MITJA DEVETAK S.P.
  • Davčna številka 82842612 SI82842612
  • Matična številka 1891774000
  • Davčni zavezanec Da

Odpiralni čas

  • Pon. - pet.:
  • Sobota:
  • Nedelja: