Turistična zveza TIC Nova Gorica Turizem

O podjetju

V Turistični zvezi TIC Nova Gorica posredujemo informacije o naravni in kulturni dediščini ter dogodkih in prireditvah v mestu in okolici. Povezujemo turistična društva, opravljamo dejavnost pospeševanja turizma, ponujamo bogato izbiro gradiv o Goriški in Sloveniji ter informacije o gostinski ponudbi in nastanitvenih zmogljivostih območja. Prav tako vam z veseljem svetujejmo pri izbiri izletov.Nova Gorica predstavlja srce sončne Goriške. Nastala je po drugi svetovni vojni kot nadomestek Gorici, ki je ostala za mejo. Mesto z blago klimo, zeleno in cvetoče vse leto, mlado in živahno, je prijazno domačinom in obiskovalcem z vseh koncev sveta. Je tako rekoč mlajša sestra Gorice, s katero prihodnost pišeta skupaj. Kot edinstven primer v Evropi dve mesti stojita tik ob meji, a brez mejnih prehodov ter v vedno večjem sožitju na vseh ravneh.

Nova Gorica je mesto vrtnic. To je privlačno mesto zabave, saj v vseh letnih časih različna prizorišča pod streho ali na prostem ponujajo bogat izbor dogodkov. Koncerti, festivali, gledališke predstave, sejmi, razstave in druge kulturne, kulinarične in etnološke prireditve bogatijo življenje domačinov in gostov. Nova Gorica je tudi igralniško mestece, ki v dveh zabaviščnih centrih in več igralnih salonih nudi zabavo z najsodobnejšimi igrami na srečo. Prijetno vzdušje se dopolnjuje z vrhunsko kulinarično in prenočitveno ponudbo ter storitvami za dobro počutje. Nočni lokali privabljajo mnoge, ki iščejo zabavo ob prijetnem druženju. Konferenčni prostori in oprema pa omogočajo organizacijo različnih dogodkov za poslovni turizem. Nova Gorica je prikladno izhodišče za pristno doživljanje zanimivosti in znamenitosti v mestu ter njegovi neposredni okolici.

Novo Gorico s severovzhoda pred mrzlimi vetrovi branita Trnovska in Banjška planota, čudovit svet s popolnoma drugačnim podnebjem, poln ljudskega izročila in naravnih znamenitosti, ki na svoj poseben način bogatijo pohodniške cilje. Željni miru bodo navdušeni nad široko razprostranjenim Trnovskim gozdom, ki vabi na kolesarske poti in planinske steze. Zeliščni center Grgarske Ravne ljubiteljem rastlinstva ponuja spoznavanje pridelovanja, predelave in uporabe zelišč.

Proti vzhodu se razliva vinorodna in zelena Vipavska dolina. V teh prijaznih krajih je doma odlično vino, avtohtone sorte kot zelen, pinela in klarnica, ki se odlično prilegajo k okusnim vipavskim jedem. Doživite jih lahko v gostoljubnih kleteh, na osmicah in v turističnih kmetijah, gostilnah, restavracijah, pa tudi na etnološko obarvanih prireditvah, ki oživljajo nekdanje šege in navade, tako praznične kot delovne.

Turistična zveza TIC Nova Gorica

Ponudba

Zanimivi kraji


Raziščite privlačnosti krajev Vipavske doline, Trnovsko Banjške planote in mladega mesta Nova Gorica.

Ogled ponudbe

Kultura


​Kulturna dediščina in pomniki zgodovine.

Bevkov trg Trg Edvarda Kardelja občinska palača spomenik graditeljem Nove Gorice Kidričeva ulica Rusjanov trg spomenik Edvardu Rusjanu aleja sla...
Ogled ponudbe

Šport in rekreacija


Okolica Nove Gorice ponuja številne možnosti za šport; pohodništvo, kolesarjenje, pogumni bodo zaveslali po brzicah na Soči, se pognali na vrv privezani z mostu in obiskali pustolovski park. Izjem...Ogled ponudbe

Namestitve


Nova Gorica nudi obilico nastanitvenih možnosti, kot so:

hoteli tusristične kmetije apartmaji zasebne sobe kampi

Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Turistična zveza TIC Nova Gorica

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Turistična zveza TIC Nova Gorica
  • Polno ime Turistična zveza TIC Nova Gorica
  • Davčna številka 67337708 SI67337708
  • Matična številka 5290813000
  • Davčni zavezanec Ne