Štedilnik na drva zagotavlja dobro ogrevanje prostora

Štedilnik na drva zagotavlja dobro ogrevanje prostora

28. 08. 2023 14:21 Lingston d. o. o. Obrt in storitve Vir: www.ogrej.se

Štedilnik na drva je bil v preteklosti prisoten v vsaki kuhinji, saj je bila to edina možnost priprave hrane, obenem pa je takšen štedilnik poskrbel tudi za ogrevanje prostorov. Ogreval je lahko zgolj kuhinjo, v spomladanskih in jesenskih mesecih pa je lahko poskrbel za dodatno ogrevanje oziroma je bilo dovolj zakuriti v štedilniku, da so bili prostori topli in udobni. S pojavom plina, na katerem se je začela pripravljati hrana in kurilnega olja, s katerim so se ogrevali prostori, je štedilnik na drva padel nekoliko v pozabo, a v zadnjih letih ponovno pridobiva na veljavi.

Razvoj je šel tudi pri štedilnikih na drva naprej, sedaj je možno dobiti napredne in kakovostne štedilnike na drva, ki imajo lahko tradicionalen ali moderen izgled in so odlična rešitev za vrste hiš. Izbiramo lahko med različnimi barvami in oblikami štedilnika na drva, s katerim bomo kvalitetno ogrevali prostore, obenem pa bomo pripravljali kakovostno hrano. Ogenj zagotavlja toplino, pričara posebne občutke in zagotavlja udobno bivanje in nič ni lepšega kot sedeti ob ognju in pripravljati hrano ali se le ogreti v mrzlih zimskih mesecih.

Štedilnik na drva je odličen za pripravo hrano

Poleg ogrevanja prostorov je štedilnik na drva odlična izbira tudi zaradi tega, ker lahko sočasno na njem pripravljamo hrano, tako da opravljamo dve stvari hkrati. Hrana, pripravljena na takšnem štedilniku bo imela odličen okus, obenem pa je les material, ki ga je pri nas veliko in je obnovljiv vir iz okolice. Pri izgorevanju v zrak ne izpuščamo škodljivih stvari za okolje, tako da s kurjenjem lesa v primerjavi z ostalimi energenti poskrbimo tudi za okolje v katerem živimo.

Les je cenejši v primerjavi z plinom in kurilnim oljem, v kolikor imamo v lasti gozd celo zastonj, tako da bomo absolutno privarčevali pri ogrevanju in kuhanju hrane. Štedilniki na drva so na voljo v različnih barvah, tako da lahko izberemo tistega, ki se najbolj vizualno poda v našo kuhinjo.