WPC deske - material za neomejene možnosti

WPC deske - material za neomejene možnosti

25. 05. 2023 15:54 BAMBUS PARKETI IN TERASE D.O.O. Obrt in storitve Vir: wpc-talne-obloge.si

WPC deske so danes vse bolj priljubljen material, ki se uporablja pri izdelavi najrazličnejših izdelkov. Gre za lesno-plastični kompozit, ki združuje najboljše lastnosti obeh materialov. Poleg svoje visoke estetske vrednosti so WPC deske tudi dobro odporne na vremenske dejavnike in druge zunanje vplive, zaradi česar so idealne za uporabo na zunanjih površinah.


Izdelava zunanjih površin z WPC deskami


Terase, ograje, dvoriščna vrata in drugi elementi, ki so izpostavljeni neugodnim okoljskim dejavnikom, so pogosti kraji, kjer najdemo WPC deske. Pravi les v takih primerih ni priporočljiv, saj ni dovolj vzdržljiv in obstojen na dolgi rok. WPC deske pa so ravno zaradi svojih odpornih lastnosti odlična izbira za takšne projekte. Poleg tega pa lahko z WPC deskami izdelamo tudi vrtno pohištvo, ki bo vzdržljivo, enostavno za vzdrževanje in predvsem zelo estetsko privlačno.


WPC deske v notranjih prostorih


WPC deske so priljubljene tudi za uporabo v notranjih prostorih. Imitacija lesa namreč omogoča, da lahko ustvarimo enako estetsko privlačne površine kot s pravim lesom, vendar brez visokih stroškov, ki so značilni za pravi les. Poleg tega pa so WPC deske enostavne za obdelavo, zato jih lahko uporabimo pri izdelavi različnih notranjih elementov, kot so pohištvo, talne obloge, stenski elementi in drugo.


WPC deske so tudi okolju prijazne, saj se izdelujejo iz recikliranih materialov, kot so lesni ostanki in plastika. To pomeni, da se pri njihovi proizvodnji ne uporablja novih surovin in da se zmanjšuje količina odpadkov.


Poleg tega pa so WPC deske tudi varne za uporabo, saj ne vsebujejo strupenih snovi, ki bi lahko škodovale človeškemu organizmu. Zato so primerne tudi za uporabo na otroških igralnih površinah ali v drugih podobnih okoljih.
Vse to so razlogi, zaradi katerih so WPC deske izjemno priljubljen material za številne domače projekte. Od zunanjih površin do notranjih prostorov, WPC deske ponujajo neomejene možnosti kreativnosti in trajnost.