3 najbolj varna vhodna vrata

3 najbolj varna vhodna vrata
3 najbolj varna vhodna vrata

01. 10. 2020 13:33 vhodna vrata Slovenija Vir: fuzinar-vitanje.si

Ste v fazi menjave vhodnih vrat za svojo hišo ali stanovanje?

Izbire je na tržišču veliko, kjer je na voljo več številnih različnih vrat s svojimi individualnimi značilnostmi. Zato se nakupa lotite pravočasno, saj boste za to porabili kar nekaj časa in energije. V postopku samega nakupa pa je potrebno poleg barve, velikosti in same oblike poskrbeti tudi, da bodo vhodna vrata varna glede na lokacijo, na kateri živite. Zato smo vam pripravili par nasvetov glede varnosti vhodnih vrat in njihovih značilnosti.

 

  1. Lesena vrata

Lesena vhodna vrata so na pogled čudovita in imajo svojo dušo. Še posebej, če živite na podeželju oziroma ruralnem okolju. Prav tako so lesena vrata varna, še ekstra če se nanje pritrdijo ključavnice. Te naredijo vrata še posebej zaklenjena. Lesena vrata so tudi cenovno dokaj ugodna v primerjavi z drugimi vrstami materialov, iz katerih so vrata narejena. Lesena vrata priporočamo predvsem tistim, ki imajo radi naravne materiale.

  1. PVC vrata

Trenutno najbolj razširjena vrata so vrata iz PVC-ja. To je rezultat enostavnega vzdrževanja, hkrati pa so dokaj poceni. PVC vrata so zaradi že vgrajenih kvalitetnih ključavnic odlična izbira v primeru, da si želite varnost pred roparji in vlomilci. Je pa res, da so opcije dodatnih ključavnic dokaj majhne v primerjavi z drugimi tipi vrat oziroma materiali. Ker se je tehnologija na področju varnosti že toliko spremenila, so že ključavnice navadnih PVC vrat odlična izbira.

  1. Jeklena vrata

Jeklena vrata so sicer najbolj varna med vsemi, a so v domačih gospodinjstvih redka. Poslužujejo se jih predvsem večja podjetja, ki imajo proizvodnje s številnimi dragimi stroji ali pa imajo v svojih pisarnah pomembne dokumente. V primeru, da v stanovanju oziroma gospodinjstvu nimate dragocenega premoženja, so na tržišču na voljo bolj ugodne opcije z zadostnim varovalnim sistemom.

 Če kupujete vhodna vrata, se morate pozanimati o vseh možnostih in lastnosti vhodnih vrat. Na koncu pa je odločitev čisto odvisna od vas, od vaših potreb in seveda tudi budgeta, ki ste ga pripravljeni vložiti v to investicijo.