Kako izbrati pravi komarnik?

Kako izbrati pravi komarnik?
Kako izbrati pravi komarnik?

08. 12. 2020 10:20 komarniki Slovenija Vir: fuzinar-vitanje.si

V nadaljevanju si lahko preberete, na kaj vse morate biti pozorni ko boste izbirali najboljše mreže proti komarjem;

Snemljivost
Pomembno je, da izberete komarnik, ki ga lahko enostavno namestite in enako enostavno odstranite.

Velikost
Komarniki so različnih velikosti. To je nujno vedeti pred nakupom. Pri nakupu mreže proti komarjem, ki bi jo potrebovali v kampu, je priporočljivo dobiti večjo mrežo, predvsem da se zakrije celoten prostor, v katerem spite oziroma prebivate.

Tudi za varnost otrok bi bile odlične večje mreže, ker se večina otrok ponavadi kar dosti giblje, in ko pridejo v okviru igre ali spanja stik z mrežo, imajo komarji možnost do tega, da jih hitro piči oziroma ugrizne, zato bi moralo biti dovolj ovir med njimi in mrežami proti komarjem.

Gostota materiala
Prav tako je treba gledati na gostoto mreže komarnika. Ta določa, kako učinkovita bo, saj se majhne žuželke ali komarji še vedno znajdejo pod mrežo. To lahko med spanjem prinese veliko nelagodja.

Material
Komarniki so dobri, vendar so nekateri narejeni s tankimi materiali, drugi z debelejšimi. Manjši komar se lahko hitro obrne, če mreže ne pritrdite pravilno. Če če se večkrat raztrgajo, jih je težko popraviti, zato je posledično človek bolj nagnjen k pikom žuželk. Pred nakupom se prepričajte, da poznate uporabljeni material in da je dovolj debel. Prav tako raziščite, kako lahko vam idejo, kako preprečiti, da bi se poškodoval.

Mrežni material
Preverite tudi, ali je bila narejena iz kakovostnega mrežastega materiala za optimalno uporabo in udobje.

Zunanji ali notranji komarnik
Komarnik lahko uporabljate tako v zaprtih prostorih kot tudi zunaj. Lahko ga uporabljate v zaprtih prostorih in na prostem med kampiranjem v hribih ali na morju. Zato poskrbite, da boste za optimalno udobje izbrali pravo mrežo proti komarjem glede na situacijo oziroma kadar jo uporabljate tako v zaprtih prostorih kot zunaj.