Kako varovati hišo med dopustom

Kako varovati hišo med dopustom
Kako varovati hišo med dopustom

03. 09. 2020 14:17 varovanje Slovenija Vir: 911vrs.si

Med poletnimi počitnicami marsikdo odide na dopust na morje ali hribe za dalj časa

Tega se zavedajo tudi nepridipravi, zato morate pred oddihom poskrbeti, da bo vaša hiša na varnem. Predstavljamo vam 3 načine, kako obvarovati  hišo oziroma stanovanje med vašim dopustom.
 

  1. Prosite svojo družino ali prijatelje

 
Najenostavnejši način je dogovor z ožjimi ali širšimi člani vaše družine, ki lahko v tem času pokukajo na vaše stanovanje ali hišo. Če razmišljate, da bi prosili prijatelje, jih to prosite le, če jim popolnoma zaupate. Najbolje je, da se dogovorite za pregled nepremičnine vsak drugi dan, če ne gre pogosteje. Ključe jim izročite osebno in jih ne puščati pod predpražnikom ali v grmičku na vrtu. Vlomilci poznajo vse skrite kotičke in lahko vaše ključe hitro najdejo.

 

  1. Varnostne kamere

 
Malo dražja opcija, a učinkovita, so varnostne kamere. Danes obstajajo pametne kamere, ki se povežejo s telefonom in tako obvestijo lastnika telefona, da je bilo zaznano premikanje. Večina kamer zazna gibanje tudi ponoči. Situacijo tako lahko preverite hitro in tudi takoj ukrepate. Danes varovalna oprema ni več tako draga, tako da si jo lahko privošči velika večina ljudi.

 

  1. Intervencijsko varovanje

 

Najboljša opcija je najem intervencijskega varovanja. Takšno varovanje je primerno za tiste, ki imajo doma shranjenega več premoženja ali pa si želijo maksimalno zavarovati svoj dom. Z intervencijskim varovanjem lahko brez skrbi prepustite izvajanje varovanja osebam, ki bodo stalno pripravljeni poskrbeti za vašo nepremičnino vsak dan. Prav tako so usposobljeni za primerno ravnanje v kriznih situacijah.
 
Če se želite odpraviti brezskrbno na dopust, si varovanje uredite čim prej pred dopustom, najkasneje en mesec pred odhodom. Tako boste srečni vi, vaša denarnica in vaši živci.