Kako zavarovati vašo hišo, medtem ko ste na poroki

Kako zavarovati vašo hišo, medtem ko ste na poroki
Kako zavarovati vašo hišo, medtem ko ste na poroki

01. 10. 2020 13:39 varovanje Slovenija Vir: 911vrs.si

Poroka je čudovit dogodek, poln veselja in srečnih solz.

Da pa lahko tudi brezskrbno uživamo, moramo poskrbeti, da je naša hiša med odsotnostjo varna. Tatovi in vlomilci lahko hitro ugotovijo vašo odsotnost in tako kaj hitro najdejo način za pridobitev koristi. Zato vam v tem članku predstavljamo načine, kako zavarovati svojo hišo, medtem ko ste na poroki s svojo celotno družino.

 

  1. Prosite svoje širše družinske člane ali prijatelje

 Najlažji način varovanja hiše je, da se s svojimi širšimi člani družine dogovorite, da pazijo na vašo hišo ko vas ni doma. Enostavno je tudi, če za to prosite svoje dolgoletne prijatelje a bodite pozorni, da jim lahko zaupate.

 Najbolje je, da pustite luč v hiši, tako da se vidi od zunaj kot da je nekdo doma, prijatelje oziroma družino pa prosite, če lahko vsaj enkrat pogledajo na vašo hišo, če ne gre večkrat oziroma če imajo druge obveznosti. Če vas ne bo doma en dan, je najboljše če jim daste ključe kar v roke, da jih slučajno vlomilec ne bi našel ali vas opazoval, medtem ko se odpravljate na poroko. Ne jih puščati na mestih, ki so znana po tem, da se tja dajejo ključi.
 

  1. Prižgite svoje kamere pred in v hiši

 Marsikdaj se zgodi, da imate v hiši varnostno kamero, ki je niste vklopili že od njenega nakupa ali pa ste z nastavitvijo obupali. V takšnih primerih je čas, da to uredite in jo aktivirate. Tako boste na tekočem, kaj se dogaja doma. Ko pridete domov, preglejte vašo hišo in seveda tudi posnetke, ki jih je kamera posnela. Novodobne kamere celo omogočajo, da dogajanje v hiši v živo spremljate preko pametnih naprav in vas obvesti če zazna gibanje. 

  1. Intervencijsko varovanje

 

Če so vaša družina in prijatelji odsotni in nimate varnostnih pripomočkov, kot so kamere, potem je intervencijsko varovanje za vas najbolj primerno. Še posebej se splača, če imate doma shranjen denar, zlato, nakit, drago sliko ali druge dragocene predmete. Z intervencijskim varovanjem boste priskrbljeni, da bo vaša hiša varna za celotno trajanje poroke. Njihovi zaposleni bodo poskrbeli, da tatovi in vlomilci ne bodo imeli ne priložnosti kot tudi ne poguma, da bi vstopili v vašo hišo.
 Da boste na poroki uživali maksimalno, si varovanje hiše uredite pravočasno in preverite, če imate doma naprave, ki vam lahko pomagajo.