Kam postaviti svoj toplozračni kamin?

Kam postaviti svoj toplozračni kamin?
Kam postaviti svoj toplozračni kamin?

03. 09. 2020 13:34 Toplozračni kamin Slovenija Vir: trend-kamini.si

Ogrevanje hiše s kaminom se zdi tako enostavno

Res je, da lahko kamin namestimo v praktični katerikoli prostor - naj bo to spalnica, dnevna soba, kopalnica, hodnik, celo terasa.Postavimo ga tja, kjer nam je najbolj všeč. A potrebno se je zavedati, da bo od položaja kamina odvisna tudi kvaliteta ogrevanja. 

Vse se začne s pretokom zraka. Načinov za ustvarjanje zračnega toka v vašem domu je veliko, odvisno je predvsem od stila hiše, ki ga imate, in seveda velikosti. Najboljša postavitev za kamin je v glavnem nadstopju, če imate večetažno hišo ali dupleks stanovanje, oziroma v glavnem dnevni sobi v odprtem prostoru. Priporočljivo je, da je lokacija čim bolj centralna. 

Če svoj dom prenavljate ali pa imate trenutno novo prazno stanovanje, se lahko odločite, da je vaš kamin stena med dvema prostoroma. To lahko storite, če imate na primer en prostor, v katerem se nahajata tako kuhinja kot dnevna soba. Potem lahko med njima postavite kamin, ki bo prostor razdelil na dva dela, pri čemer se bo plamen videl na vseh straneh. Če imate v spalnici še kopalnico, se lahko kamin vgradi enako. Prav tako se lahko kamin postavi med vhodom in dnevnim prostorom z istim principom kot zgoraj. 

Toplozračni kamin lahko namestite tudi v kot, če vam ta v druge namene ne služi. Potem si lahko del prostora uredite v svoj mirni, bralni ali drug kotiček, v katerega namestite še udobno zofo in visoko rustikalno luč. Še posebej lahko vaše preživljanje časa v hiši ali stanovanju popestri v dolgih in hladnih zimskih dneh. 

Za tiste bolj drzne in tiste, ki imajo prostor, je opcija tudi zunanji kamin na terasi ali večjemu balkonu, ki vam bo dal določeno mero romantičnosti in občutka prestiža. Kamin vam lahko naredi zunanji prostor izkoriščen skozi celo leto, ne glede na letni čas.