Lesene terase za višji nivo bivanja

Lesene terase za višji nivo bivanja
Lesene terase za višji nivo bivanja

28. 07. 2020 07:59 Lesene terase Slovenija Vir: sibirski-macesen.eu

Prav je, da stanovanjsko okolje dopolnimo z elementi,

Prav je, da stanovanjsko okolje dopolnimo z elementi, ki imajo predvsem nalogo višanja bivalnega standarda. Kakovost bivanja namreč odloča o tem, kako zadovoljni bomo s svojim stanovanjem na dolgi rok. Ko zagotovimo osnovne funkcionalnosti posameznih stanovanjskih prostorov, torej lahko pomislimo tudi na nekatere nadgradnje, ki pomenijo v prvi vrsti luksuz. To so lesene terase, ki se v takšni vlogi odlično obnesejo. Imajo zelo dober učinek v stanovanjskih hišah, ki želijo ponuditi kar največ možnosti za prijetno in sproščujoče preživljanje prostega časa. Seveda pa imajo terase pomembno nalogo tudi pri oblikovanju vizualnega učinka objekta, ravno zato je les priljubljen material, s katerim lahko dosegamo odlične učinke.

Za višji nivo bivanja je potrebna kakovostna lesena terasa. Za izdelavo takšnih struktur se običajno uporabljajo kakovostne tropske vrste lesa, ki so že po naravi pripravljene na velike obremenitve in obljubljajo dolgo življenjsko dobo. Splošno priporočilo je tikovina, ki vsebuje naravna olja, s katerimi se uspešno zoperstavlja zajedavcem in posledicam vremenskih sprememb, prav tako je dovolj trdna, da prenaša stalne obremenitve. Takšna terasa brez težav dočaka tudi 20 ali 30 let. Seveda imamo na voljo še druge opcije, s katerimi lahko dosežemo zelo posrečene kombinacije funkcionalnosti in izgleda. Ne pozabimo pa še na ceno, ki sicer ne sme biti glavni dejavnik pri izbiri vrste lesa, a vseeno igra vlogo pri nakupu lesene terase.

Končane lesene terase so prava paša za oči, že takoj pa odpirajo mnoge možnosti za prijetno sprostitev na svežem zraku. Lahko jih uporabimo enostavno za sproščanje, poležavanje in branje knjig, lahko za družabne igre in druge družabne aktivnosti, v poletnih večerih pa tudi za piknike in druge posebne priložnosti. V vsakem primeru lahko pričakujemo, da bo kakovostna terasa uspešno dvignila kakovost bivanja, pa tudi izgled in naposled še vrednost zgradbe in posestva. Odličen učinek glede na to, da gre za dokaj enostaven dodatek!