Napake pri izbiri in postavitvi vrtne garniture

Napake pri izbiri in postavitvi vrtne garniture
Napake pri izbiri in postavitvi vrtne garniture

03. 09. 2020 14:18 vrtna garnitura Slovenija Vir: mlinar.si

Nakup prvega zunanjega pohištva je lahko skoraj tako vznemirljiv kot nakup vaše prve hiše z vrtom.

 Preden pa se odpravite po nakupih v specializirane trgovine, si vzemite čas za odločitev najboljšega vrtnega pohištva za vašo teras, balkon ali verando. Z naslednjimi napakami si lahko pomagate, da se izognete dragim napakam pri nakupovanju pohištva, namenjenega zunanjim površinam.

To je par stvari, ki jih morate vedeti, preden izberete najboljše zunanje pohištvo za svoj dom oziroma vrt:

Poceni vrtno pohištvo vas lahko na koncu stane več.

Ko boste po internetu in v fizičnih trgovinah začeli nakupovati pohištvo na prostem, boste opazili, da obstaja velik razpon cen. Nekateri proizvajalci imajo vrtne garniture po zelo nizkih, nekateri pa zelo visokih cenah. A se tem pozna tudi na kvaliteti.

Čeprav je morda vabljivo, se ne takoj in brez razmisleka odločiti za najcenejšo ceno zunanjega pohištva. Poceni stvari so ponavadi krhke in rahle. V nekaterih primerih lahko pohištvo preseneti, a je možnost za hitro pokvarljivost in obrabo pri poceni pohištvu veliko večja.

Vrtna garnitura mora biti iz materiala, ki prenaša vremenske razmere

V nadaljevanju je zelo nepopoln seznam vrst materialov, ki jih boste našli pri nakupu zunanjega pohištva: tikovina, evkaliptus, nerjaveče jeklo, aluminij, kovano železo, vrb, sintetična smola. Vsak od teh materialov ima tako dobre kot slabe strani, zaradi katerih so nekateri idealni za samo določena podnebja in zunanje razmere in ne za druge.

Upoštevajte na primer različne kovine, iz katerih je lahko sestavljena vrtna garnitura. Aluminij je lahek, kar pomeni, da ni odličen za območja, ki lahko doživijo močan veter oziroma burjo. Nerjaveče jeklo je težko in je malo vzdrževanja, vendar lahko postane zelo vroče, ko ga postavite pod sonce, zato ni idealno, če ga nameravate pustiti izpostavljenega na soncu - ga bo bolje pustiti pod drevesom ali pod senčnikom.