Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani
Optimizacija spletnih strani (SEO) - Proces, ki optimizira spletno stran za iskalnike.

22. 05. 2020 13:41 Optimizacija spletnih strani Slovenija Vir: webtim.si

Optimizacija podjetjem omogoča, da se pojavljajo na prvih mestih v spletnih iskalnikih. Z optimizacijo spletnih strani omogočamo uporabnikom, da lažje najdejo vašo spletno mesto

Optimizacija spletnih strani (SEO)
Optimizacija podjetjem omogoča, da se pojavljajo na prvih mestih v spletnih iskalnikih. Z optimizacijo spletnih strani omogočamo uporabnikom, da lažje najdejo vašo spletno mesto

On-site optimizacija (SEO On-site)
On-site optimizacija spletnih strani je proces optimizacije spletnega mesta, ki nam omogoča lažje rangiranje v spletnih iskalnikih in vključuje ureditev kode in vsebine spletnega mesta. V urejanje kode štejemo kreiranje ustreznih meta oznak, strukturirane oznake (t.i. Google structured data) in ostale popravke, ki so potrebni, da Google vašo spletno stran oceni kot učinkovito. V urejanje vsebine vključujemo kreiranje relevantne in avtoritativne vsebine, ki je uporabna za naše ciljne skupine. Kvalitetna vsebina je ključna za dobro rangiranje.

Podjetjem v procesu on-site optimizacije pomagamo ustrezno prilagoditi kodo za pojavljanje na visokih pozicijah za pomembne ključne besede, pri postavljanju novih spletnih strani pa poskrbimo za osnovno izvedbo on-site optimizacije že v samem procesu načrtovanja strani.

Off-site optimizacija (SEO Off-site)
Off-site optimizacija spletnih strani za iskalnike je komplementaren proces on-site optimizaciji, ki vključuje kreiranje povezav iz ostalih spletnih virov na vašo spletno stran. Viri so lahko objave na družbenih medijih, PR članki, povezave iz zunanjih blogov, forumov, na vaše pozicije pa najbolje vplivajo povratne povezave iz avtoritativnih spletnih mest (to so spletna mesta, ki jih Google prepozna kot relevantna glede na vašo dejavnost). Off-site optimizacija je področje ki ga je najbolje prepustiti SEO strokovnjakom, ki uporabljajo dovoljene t. i. White-hat pristope, ki poskrbijo za dolgoročno rast in utrditev pozicij na prvih mestih v iskalnih rezultatih.

Preveri kako poteka postopek optimizacija spletnih strani ->