Ovitki za telefon – kako oblikovati svoje?

Ovitki za telefon – kako oblikovati svoje?
Ovitki za telefon – kako oblikovati svoje?

16. 11. 2020 13:37 ovitki za telefon Slovenija Vir: mobimania.si

Ste vedeli, da različne tiskarne ponujajo možnost kreiranja in tiskanja ovitkov za telefon po meri?

To pomeni, da lahko na prazen ovite vašega mobitela izberete svoj motiv ali svojo kreacijo, ki jo želite imeti na ovitku.

Ovitki za telefon so priljubljena dodatna in zaščitna oprema za vsak pametni telefon
Če bo prodaja pametnih telefonov rasla še naprej in bodo na trg prišle nove verzije in nove dimenzije telefonov, bo rasla tudi prodaja zaščitnih ovitkov za telefone. Glede na raziskavo, ki jo je leta 2017 izvedla Statista, ima 89% lastnikov pametnih telefonov etui za svoj telefon.

Druga raziskava ki jo je izvedla NPD navaja, da obstaja 5 glavnih skupin ljudi, ki kupujejo telefonske etuije:

Trajna zaščita - ti ljudje iščejo trdne in kakovostne ovitke za telefon, ki gotovo zaščitijo njihovo napravo

Moda in slog - ta skupina ljudi daje največji pomen estetiki, zato so jim pomembni lepi, dizajnerski ovitki za telefon

Praktična moda - ta skupina skrbi tudi za estetik, vendar so bolj občutljivi na strošek in ceno etuija

Osnovna zaščita - ta skupina je najmanj selektivna; želijo funkcionalen etui za zaščito telefona, niso pa posebej izbirčni

Tehnični navdušenci - ti ljudje so pametni in na splošno navdušeni nad vsemi tehnološkimi stvarmi in tehnološkim razvojem

Ovitki za telefone so priljubljeni pri mnogih lastnikih pametnih telefonov. Motivacije za nakup primerov pa so zelo različne - nekateri poudarjajo praktičnost in zaščito, druge pa bolj zanima primer, ki predstavlja njihov osebni slog.

Več modnih blagovnih znamk, kot je Louis Vuitton, se poglabljajo v zasnove ovitkov za telefone in ovitke za telefone postavljajo ne le kot praktično tehnično opremo, temveč tudi kot modni dodatek. Z ohišjem lahko telefon enostavno prilagodite in uporabite za izražanje osebnosti in vašega modnega sloga.

S posebnimi tiskarskim programom lahko vstopite na trg izdelave ovitkov za telefon in ustvarite svoj etui za telefon po lastnem dizajnu. 
Kako se tiskajo ovitki za telefon?

Prvi korak je kreiranje in odobritev grafike - če se grafika ujema s smernicami, se naročilo pošlje v tisk

Pred tiskanjem usposobljeni operater poskrbi, da v tiskalniku ni smeti ali prahu. Nato se s pomočjo UV-tehnologije tiskanja istočasno natisneta bela podlago in barvni nadlak. Ko je tisk končan, so ovitki za telefon pakirani plastično, zaščitno embalažo z mehurčki in odposlani naročniku.
  UV tisk v bistvu posuši črnilo s fotokemično reakcijo. Visokointenzivne ultravijolične luči se uporabljajo za sušenje črnil in njihovo spreminjanje iz tekočih v trdne. UV tisk se običajno uporablja za tisk na materiale, kot so plastika, les in kovina.