Toplozračni kamini

Toplozračni kamini
Toplozračni kamini zelo hitro ogrejejo zrak v prostoru

22. 05. 2020 12:25 Toplozračni kamini Slovenija Vir: trend-kamini.si

Kamini, ki so vam na voljo za vgradnjo v vaš dom ali kateri koli drug objekt, se med seboj razlikujejo tudi glede na način ogrevanja. Med najbolj priljubljene vrste kaminov pri nas štejemo tudi toplozračne kamine.

Kamini, ki so vam na voljo za vgradnjo v vaš dom ali kateri koli drug objekt, se med seboj razlikujejo tudi glede na način ogrevanja. Med najbolj priljubljene vrste kaminov pri nas štejemo tudi toplozračne kamine.

Toplozračni kamini zaradi naravne konvekcije lahko zelo hitro ogrejejo zrak v prostoru. So zelo priljubljen dodatni vir ogrevanja, zlasti v družinskih hišah. Zelo pogosto pa je takšna vrsta kurilne naprave tudi glavni vir ogrevanja, na primer na vikendih. Poleg toplozračnih kaminov so ponekod priljubljeni tudi akumulaciji kamini.

Akumulacijski kamini
Medtem ko toplozračni kamini prostor hitro ogrevajo s pomočjo naravne konvekcije, se pri uporabi akumulacijskega kamina prostor ogreva izključno s sevanjem oboda kamina. Zrak pri tem ne kroži, toplota se namreč prenaša na obod. Material nato toploto absorbira ter jo z zamikom oddaja v prostor.

Najboljši materiali za obzidavo kaminov
Toplozračni kamini in druge vrste kaminov morajo biti obzidani z dobrimi materiali. Tudi to ne nazadnje vpliva na njihovo učinkovitost na prostore. Med najboljše materiale se zagotovo uvršča pečarski šamot. Ta namreč zaradi svoje sposobnosti akumulacije toplote namreč lahko omogoča pridušen prehod toplote iz notranjega dela kamina v prostor.

Za kakovostno obzidavo kaminov so izjemno dobrodošle tudi kaminbau plošče ter ne nazadnje še liti šamot.
Kombinirani oziroma toplozračni kamini so ena od najboljših izbir na trgu

Če se nikakor ne morete odločiti, katera vrsta kamina je najustreznejša za vaš dom, se o tem pogovorite s strokovnjaki, ki bodo kamin za vas izdelali po meri. Velika verjetnost je, da vam bodo strokovnjaki povedali, da so kombinirani oziroma toplozračni kamini najboljša izbira za vas.

Čeprav boste morali po vgradnji za to vrsto kamina dobro poskrbeti, pa vam bodo skrb vračali na primeren način. Za še več koristnih informacij za takšno vrsto kamina se lahko obrnete na spletne ponudnike, ki vam ponujajo kakovostno, a cenovno dostopnejšo ponudbo.