Učinkovito prevajanje besedil za spletne trgovine

Učinkovito prevajanje besedil za spletne trgovine
Učinkovito prevajanje besedil za spletne trgovine

08. 12. 2020 10:23 Prevajanje besedil Slovenija Vir: prevajanje-za-vas.si

Spletne trgovine so definitivno pomemben način spletne prodaje v trenutnem času. Uspeh spletnih podjetij, kot sta Alibaba in Amazon, ter močna splošna rast spletnih trgovcev v zadnjih letih pomenijo, da vse več podjetij kot kdajkoli prej začne prodajati svoje blago preko spleta.

Zahodna Evropa in Severna Amerika sta trenutno daleč največji porabnici na spletu, vendar pa nista najhitreje rastoča trga in prav te regije predstavljajo podjetja, ki imajo največ možnosti za povečanje globalne spletne prodaje. Internet ruši geografske ovire in meje ter podjetjem omogoča, da se povežejo s strankami na načine, ki jih prej niso mogli, kar s seboj prinaša povsem novo priložnost za rast.

Prevajanje besedil in njihov pomen v globalni spletni prodaji.
Seveda lahko raziskovanje razmeroma nepreizkušenih in nepoznanih trgov v prizadevanju za izgradnjo globalne blagovne znamke predstavljajo velik izziv za podjetje. Med glavne izzive gotovo spadajo jezikovne ovire in prevajanje besedil. V zahodnih državah, kjer angleščina ni le najpogostejši prvi jezik, ampak tudi najbolj razširjen drugi jezik, lahko pogosto pozabimo, da ne znajo uporabljati in razumeti angleškega jezika.

Ni pa le prevajanje besedil spletnega mesta tisto, kar je treba napravit za rast prodaje. Pomembno je zagotavljanje, da imajo spletna mesta dobro optimizirano in redno posodobljeno ter privlačno vsebino, značilno za posamezni jezik. Pomembni so prevodi opisov izdelkov ter da so funkcionalni gumbi, kot sta »dodaj v košarico« in »plačilo«, specifični za posamezne jezike. Le tako bo spletno mesto zagotavljajo zadovoljstvo strank in jih ne bo odvrnilo od blagovne znamke kot celote.

Zagotovitev spletnega mesta, ki je pravilno prevedeno in optimizirano za vsak jezik, pomeni, da kupce sprejmete na mestu in jim zagotovite prijetno uporabniško izkušnjo, ki jih spodbudi, da se ne samo spremenijo iz obiskovalcev v kupce, ampak se tudi v prihodnosti vrnejo kot redne stranke in celo delujejo kot zagovorniki vaše blagovne znamke.

Pravilno reševanje teh vprašanj je za podjetja dolgotrajno, toda tisti, ki se k prevajanju besedil lotijo pravilno, lahko dosežejo širok doseg potencialnih strank in visoko možnosti za rast svoje blagovne znamke v svetovnem merilu.