Growbox ustvari idealne pogoje za vaše rastline

Growbox ustvari idealne pogoje za vaše rastline

29. 05. 2023 11:35 BUDSEASON, Rok Budiselić s.p Spletna trgovina Vir: www.budseason.eu

Growbox je sorazmerno nov produkt na vrtnarskem področju, nekateri ga poznajo tudi pod imenom grow tent ali šotor za gojenje rastlin. Gre torej za nekakšen šotor, zaprt prostor, v katerem lahko dosežemo najboljše možne pogoje za rast različnih vrst rastlin, ne glede na to, kje imamo omenjeni grobwbox postavljen.

Vprašanja kot so ali bo dovolj dežja, je zunaj prevroče, premrzlo, kaj če bodo tla zmrznila so sedaj popolnoma odveč, saj lahko na enostaven, poceni in učinkovit način dosežemo, da bodo rastline rastle v pogojih, ki jih želijo, obenem pa bomo tako dobili najboljše možne rezultate za rast in razvoj rastlin.

Growbox omogoča številne dodatke za učinkovitejšo rast rastlin

Growbox je torej zaprt šotor, ki ima številne prednosti v primerjavi z gojenjem rastlin na prostem, ena ključnih prednosti v primerjavi z različnimi rastlinjaki pa je dostopna cena, kar pomeni, da je na voljo vsem. V growboxu lahko ustvarimo idealne razmere za rast rastlin, od tistih, ki potrebujejo tropske razmere v obliki visokih temperatur in veliko dežja do vseh tistih, ki potrebujejo za rast suho okolje, kjer je veliko vode lahko problem. V growboxu sami prilagajamo dotok oziroma količino vode, s posebnimi ventilatorji poskrbimo za izpušne prezračevalne sisteme, z led lučmi pa za (dodatno) svetlobo.

Growboxi so po navadi narejeni iz kovinskega ogrodja, ki zagotavlja stabilnost in dobro kontrukcijo ter platnom, ki je na notranji strani odbojne barve, zunaj pa različnih barv, največkrat črn. Growbox je torej idealna rešitev za ljubiteljske in profesionalne vrtnarje in odličen način, kako imeti določene pridelke ali rastline skozi celotno leto, ne glede na zunanje temperature, preveč ali premalo dežja in dolžino dneva. Šotori so enostavni za sestavljanje in razstavljanje, tako da jih lahko po želji premikamo.