Led grow luči zagotavljajo rastlinam svetlobo

Led grow luči zagotavljajo rastlinam svetlobo

23. 08. 2023 10:43 BUDSEASON, Rok Budiselić s.p Spletna trgovina Vir: www.budseason.eu

Led grow luči so idealen pripomoček za rast rastlin v notranjih prostorih, še posebej v prostorih, v katerih v dolgih zimskih mesecih primankuje svetlobe ali pa so narejeni tako, da je svetlobe manj kot običajno. Rastline prinesejo v prostor barvitost, ga polepšajo in poživijo, zato se vse več ljudi odloča za različne vrste rastlin, bodisi v kopalnici, spalnici, kuhinji ali dnevnih prostorih. Rastline v notranjih prostorih so na varnem pred različnimi vremenskimi vplivi, a se pogosto zgodi, da imajo za rast premalo svetlobe v primerjavi z zunanjim okoljem.

Led grow luči zagotavljajo rastlinam vso potrebno svetlobo za rast, saj služijo kot nadomestek za naravno svetlobo, s tem pa lahko rastline proizvajajo fotosintezo ter kakovostno rastejo in cvetijo. Z led grow lučmi lahko svetlobo prilagajamo, odvisno od tega, koliko svetlobe potrebujejo naše rastline, luči so lahko polnega spektra ali imajo le del spektra, izbiramo pa tudi med barvami led grow luči.

Led grow luči so energetsko najbolj učinkovite

Led grow luči so odlična izbira za vse, ki želimo poskrbeti, da bodo rastline kakovostno rastle tudi v notranjih prostorih stanovanja ali hiše in bomo tako imeli lepe rastline, ki bodo polepšale videz prostora. Led grow luči so v primerjavi z žarnicami za rast rastlin dražja odločitev, a vsekakor z njimi dosežemo boljšo in kvalitetnejšo rast. Žarnice enostavno zamenjamo, so poceni, a ne ponujajo vedno celega spektra, z led grow lučmi, ki so zasnovane prav za ta namen, pa bomo rastlinam zagotovili enakomerno osvetlitev in preklop med spektri.

Poznamo tri glavne svetlobe za rast rastlin – žarilno, fluorescenčno, in led. Žarilna je najcenejša, a tudi najmanj učinkovita, obenem pa ima visoko toplotno moč. Fluorescentne luči oddajajo nizko toploto in omogočajo širok spekter. Energetsko najbolj učinkovita možnost so led grow luči, ki imajo najnižjo toplotno moč, preklaplanje med spektri in nastavitev časa, tako da bomo resnično imeli najboljše pogoje za rast rastlin.