Peč na drva omogoča poceni kurilno sezono

Peč na drva omogoča poceni kurilno sezono

29. 05. 2023 11:18 TREND KAMINI d.o.o. Spletna trgovina Vir: trend-kamini.si

Peč na drva je bila v preteklosti skorajda edino sredstvo ogrevanja hiš, nekoliko manj stanovanj, sčasoma pa so se uveljavlili novi načini ogrevanja v obliki plina ali kurilnega olja. Prijeli so se predvsem tam, kjer ni bilo možnosti lahkega dostopa do lesa in posledično drv, zato so ljudje v urbanih središčih pospešeno menjali vrsto energenta za kurjenje. Z visokim skokom cen plina in kurilnega olja se je kurjenje s pomočjo peči na drva ponovno povzpelo visoko na listi ogrevanja objektov, v večji meri seveda na podeželju in v obliki vikendov, kjer je možna dobava lesne biomase.

Drva spadajo pod lesno biomaso, kjer najdemo še sekance in pelete in je idealna rešitev za vse tiste, ki imajo v lasti nekaj gozda, da si lahko vsako leto priskrbijo dovolj energentov za ogrevanje s pomočjo peči na drva. V zadnjem času se tudi ljudje, ki nimajo gozda odločajo za kurjenje s pečjo na drva, saj po preračunavanju hitro ugotovijo, da je takšno ogrevanje eno izmed najcenejših, obenem pa je izkoristek koristne energije največji.

Peč na drva za varovanje okolja

Živimo v času, ko je skrb za okolje izjemno pomembno, zato je nujno, da se tudi pri kurjenju držimo tega načela in poizkušamo uporabljati naravne vrste energentov, ki ob kurjenja v zrak spuščajo kar se da malo nevarnih snovi. Na vrhu lestvice je vsekakor kurjenje s pečjo na drva, ki je v hišah že od nekdaj, takšna peč poskrbi za tople prostore, v katerih bomo z veseljem bivali. Obenem takšna peč ob uporabi in kurjenju poskrbi za to, da se v zrak ne izloča toliko nevarnih snovi kot pri plinu ali kurilnem olju.

Na trgu lahko izbiramo med različnimi pečmi na drva, odvisno od naših potreb in želja, zato je pomembno, da ne izberemo vedno najdražje ali najcenejše peči, ampak dejansko najprej presodimo, koliko energije potrebujemo za ogrevanje objekta in se šele takrat odločimo za posamezno peč na drva.