Štedilnik na drva za ogrevanje in pripravo hrane

Štedilnik na drva za ogrevanje in pripravo hrane

29. 05. 2023 11:22 TREND KAMINI d.o.o. Spletna trgovina Vir: trend-kamini.si

Štedilnik na drva je bil v preteklosti ključna stvar v vsaki kuhinji in posledično stanovanju ali hišii, sedaj pa se ponovno vrača na tržišče kot ena izmed najpomembnejših in najbolj zaželjenih oblik ogrevanja. Kurjenje z drvi je poseben proces, ki pomiri duha in tako kot ogenj poskrbi za mirnost in prijeten občutek v kaminu, je podoben učinek tudi v štedilniku. Kurjenje s pomočjo štedilnika na drva poskrbi za tople prostore, ki oddajajo udobje in prijetnost, tako da veseljem preživljamo čas doma z našimi najdražjimi.

Ena izmed glavnih prednost štedilnika na drva je vsekakor njegova vsestranskost. V kolikor gre za nekoliko hladnejše mesece je naprava idealen način za ogrevanje prostorov, obenem pa ga lahko uporabljamo za pripravo hrane, saj omogoča tako kuhanje kot tudi pečenje, tako da lahko opravlja več funkcij hkrati. 

Štedilnik na drva je stara naprava, a narejena na moderen način

Štedilnik na drva ima prizvok preteklosti, a to ne pomeni, da takšne naprave ne moremo imeti doma sedaj, saj lahko izbiramo med različnimi vrstami štedilnikov. Nekateri imajo rajši štedilnike na drva, ki so nekoliko bolj tradicionalna, ki imajo pridih preteklosti in se boljše vklopijo v stare objekte ali objekte, kjer prevladuje tradicija in so tako tudi opremljeni. Vse več ljudi pa se za štedilnik na drva odloča zaradi praktičnih razlogov ogrevanja in priprave jedi, a je njihova želja še vedno nekoliko bolj moderen način, kar dosežejo z modernimi štedilniki v različnih barvah. Ti poskrbijo, da se ujemajo z ostalimi interiorjem v kuhinji in ostalih prostorih.

Štedilniki na drva so lahko samostoječi ali vgradni, v kolikor se odločimo za slednje, so narejeni tako, da lahko na njih naslanjamo pohištvo. Samostoječi štedilniki morajo imeti več prostora, a obe vrsti štedilnikov zagotavljajo kakovostno ogrevanje in hitro in enostavno kuhanje ali pečenje.