WPC ograje: Odlična izbira za trajno in estetsko zunanjo opremo

WPC ograje: Odlična izbira za trajno in estetsko zunanjo opremo

25. 05. 2023 15:54 BAMBUS PARKETI IN TERASE D.O.O. Spletna trgovina Vir: wpc-talne-obloge.si

Pri izbiri zunanje opreme je pomembno, da izberemo materiale, ki so odporni in obstojni, hkrati pa morajo biti estetsko privlačni. Naravni les se že tisočletja uporablja za izdelavo zunanjih ograd in ograj, vendar pa les ne zdrži dolgo v vlažnem in nepredvidljivem okolju, kot je na primer na prostem. WPC ograje so zato odlična alternativa naravnemu lesu.


Kaj je WPC in zakaj je primeren za izdelavo ograj?


WPC ali lesno-plastični kompozit je material, ki se predstavlja kot alternativa naravnemu lesu. Je cenovno ugoden in enostaven za obdelavo, hkrati pa ima praktično enak estetski učinek kot pravi les. Glavna prednost WPC kompozita pa je vsekakor ta, da je odporen na zahtevne razmere, ki vladajo na prostem.


WPC ograje so namreč dobro zaščitene pred vplivi okolja, kot so UV sevanje, vlaga, nihanje vlažnosti in temperatur ter drugi dejavniki. Naravni les na prostem ne more ohranjati svojih lastnosti, zato se kmalu pokažejo razlike v izgledu, kar pokvari estetsko vrednost lesa, nato pa pride tudi do poškodb, lomljenja in drugih problemov. WPC ograje pa so na prostem zelo vzdržljive in odporne, kar pomeni, da zahtevajo zelo malo nege, lakiranja in barvanja.


Kako so WPC ograje primerne za uporabo na prostem?


WPC ograje so namenjene uporabi na prostem in so zato dobro pripravljene na obremenitve, ki jih prinaša okolje na prostem. Zaradi svoje trdnosti in odpornosti na vremenske vplive so zelo primerne za uporabo v različnih vremenskih razmerah, vključno z morskimi območji.


Poleg tega so WPC ograje zelo lahke in preproste za montažo, kar pomeni, da so primerne za različne površine, vključno s tistimi, ki so manj stabilne. Tako lahko brez težav ograjujemo vrtove, terase, balkone, dvorišča in druge zunanje površine.


Poleg vseh prednosti, ki jih ima WPC ograja pred naravnim lesom, ima še eno izjemno pomembno prednost. In to je enostavnost namestitve. WPC ograje so namreč precej lažje in enostavnejše za namestitev kot ograje iz naravnega lesa. Tako prihranimo na času in stroških, kar je zagotovo zelo pomembno pri projektih, ki imajo omejen proračun in časovni okvir. Hkrati pa je enostavna namestitev tudi zato pomembna, ker se lahko na ta način izognemo zapletenim gradbenim posegom, ki bi lahko negativno vplivali na okolico.