Najboljši kolagen

Najboljši kolagen

02. 06. 2021 10:38 Dator d.o.o. Zdravje Vir: www.kolagen.si

Izberite najboljši kolagen za optimalen učinek na vaše telo.

Izberite najboljši kolagen za optimalen učinek na vaše telo

Verjetno vsi dobro poznate kolagen. Če ne drugega, se z njim prvič spopadete, ko se vam na obrazu začnejo pojavljati prve gubice. A najboljši kolagen nima vpliva zgolj na elastično kožo in mladostni videz, ampak ima bistveno bolj pomembno vlogo. Med drugim podpira rast zdravih las in nohtov, predstavlja dobršen del sklepnega hrustanca in drugih vezivnih tkiv, vpliva na zdravje črevesja in splošno počutje.

Na račun pestre aminokislinske sestave se glikogen pojavi v kar 30 različicah. Zato ni vseeno, kakšen kolagen v obliki prehranskega dopolnila boste izbrali. Kateri je najboljši kolagen za vaš organizem je v poplavi različnih kolagenskih produktov težko izbrati. Predvsem je pomembno, da vsebuje vse tiste pomembne sestavine, ki pozitivno vplivajo na vezivno tkivo v vašem telesu, videz las in nohtov, gibljivost sklepov in še na marsikaj drugega. Seveda lahko proizvodnjo kolagena nadomestite z uživanjem kostne juhe, ki velja za bogato s kolagenom.

Katere so ključne sestavine najboljšega kolagena?

A se je potrebno zavedati, da so količine kolagena v kostni juhi minimalne in bi jo morali zaužiti v nenormalno velikih količinah, če bi želeli zadovoljiti potrebam po dnevnem vnosu. Ker se kolagen pridobiva iz živalske kože in kosti, boste na tržišču zasledili največ izdelkov, ki vsebujejo kolagen iz ribje ali goveje kože. Za najboljši kolagen pa je značilno, da poleg tega vsebuje tudi druge sestavine, ki pospešujejo tvorbo kolagena v organizmu.

In katere sestavine naj vsebuje najboljši kolagen, če želimo doseči optimalen učinek? Poleg že omenjenih sestavin iz goveje in ribje kože, je pomembna hialuronska kislina, ki poskrbi za hidriranost kože. Prav tako preverite, ali prehranski dodatek vsebuje tudi vitamin C, ki je pomemben za ohranjanje splošne odpornosti in pospešuje sintezo kolagena. K zdravju kože, las in nohtov bistveno prispevata cink in biotin. Za eno glavnih sestavin pa velja MSM oziroma tako imenovano organsko žveplo.