Kmetija in Izletniška kmetija Giassi Kmetijske dejavnosti

O podjetju

Dejavnost  naše kmetije sega v začetek prejšnjega stoletja. Naši »nonoti« so na svojih njivah pridelovali zgodnje vrtnine, tako imenovane »primizie« Od tod so jih z barkami vozili na tržaški trg. Danes tradicijo pridelovanja zgodnjih vrtnin nadaljujemo, vendar v manjših količinah. Najbolj pomembna kultura na naši kmetiji je kaki, zelo priporočljiv sadež v zdravi prehrani, saj mu pravijo tudi hrana bogov.  Poln je mineralov in koristnih vitaminov, idealen je pri zdravljenju  zlate žile.  
Kmetija je znana tudi po pridelavi domače avtohtone sorte artičok, edinstvenega okusa, ki ugodno vplivajo na delovanje jeter, žolčnika in prebave.

Kmetija Giassi, pridelava kakijev in artičok, Strunjan 007

Kakije obiramo proti koncu oktobra in jih pripravljamo za zorenje, sušenje in predelavo v marmelade in žganje, zadnjih nekaj let pa tudi v kis. Artičoke pa so plodovi pomladi in jih nabiramo v drugi polovici maja. Plodove uživamo kuhane v slani vodi, začinjene z oljčnim oljem, soljo in poprom, lahko  jih pripravljamo na različne načine. Iz listov pa kuhamo čaj.

Vsa leta se z našimi proizvodi predstavljamo na prireditvi »Dobrote Slovenskih kmetij«, ki  poteka maja na Ptuju. Do zdaj smo osvojili že precej zlatih in srebrnih priznanj za marmelado, sušeni kaki in kakijevo žganje, najbolj pa smo ponosni na  znak kakovosti  za sušeni kaki.

Kmetija Giassi, pridelava kakijev in artičok, Strunjan 008

Želja po druženju, predstavitvi kmetije in degustacijah naših pridelkov in izdelkov nas je prepričala, da smo v  kleti uredili prostor za tovrstne dejavnosti, predavanja, sestanke in kmetijo registrirali kot  Izletniško kmetijo.
Poleg degustacij pripravljamo domače narezke, odvisno od letnega časa poleg postrežemo doma pridelano svežo zelenjavo in sadje, doma vloženo zelenjavo, sladice, predvsem iz kakija, vse ekološko pridelano. Trudimo se  ponuditi jedi, značilne za to področje, kot so bakala-polenovka na belo, riba v marinadi, po želji pa skuhamo tudi enolončnico (istrske bobiče, joto). K dobri hrani sodi tudi kakovostno vino, v naši kantini točimo dober refošk in prav tako dobro  malvazijo.

Ljubiteljem narave pripravimo ogled solin ali ogled kmetije in nasadov. Degustacije in pogostitve pripravljamo za skupine po predhodnem dogovoru.

Se priporočamo!

Kmetija Giassi, pridelava kakijev in artičok, Strunjan 009

Kmetija Giassi, pridelava kakijev in artičok, Strunjan, je pravi naslov, če si želite pristnega stika s slovensko Istro in njenimi avtohtonimi prebivalci.

Lastnik Kmetije Giassi, pridelava kakijev in artičok, Strunjan, je gospod Gianfranco Giassi in velja za pravo zakladnico znanja ter gibalo razvoja turističnih dejavnosti v Strunjanu.  Gianfranco Giassi je predsednik Turističnega društva Solinar iz Strunjana in "oče" vsakoletne prireditve Praznik kakija v Strunjanu.

Popeljal vas bo po Strunjanu in vam z zanimivimi pripovedmi odkrival življenjski utrip kraja in njegovih prebivalcev skozi čas. Po zaključenem ogledu boste imeli občutek, da ste v Strunjanu že čisto doma, saj boste poleg okolice spoznali tudi domačine. 

Po vaši želji pa vam Gianfranco Giassi z svojo soprogo pripravi ogled svoje Kmetije Giassi, pridelava kakijev in artičok, Strunjan. 

Kmetija Giassi, pridelava kakijev in artičok, Strunjan, se ukvarja s sadjarstvom in pridelavo zelenjave. Po ogledu sledi še degustacija izdelkov tako lastne pridelave kot tudi izdelke ostalih domačih proizvajalcev.

Kmetija Giassi, pridelava kakijev in artičok, Strunjan, vas vabi da jih obiščete in pobliže spoznate naš biser slovenske Istre.

Kmetija Giassi, pridelava kakijev in artičok, Strunjan 006

Večje skupine so vabljene s predhodno rezervacijo. Nudimo domače jedi, predvsem se ponašamo z našim ekološko pridelanim domačim sadjem in zelenjavo.

Kmetija in Izletniška kmetija Giassi

Ponudba

There are currently no added products.

Pošlji povpraševanje Kmetija in Izletniška kmetija Giassi

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Kmetija in Izletniška kmetija Giassi
  • Polno ime Kmetija in Izletniška kmetija Giassi Gianfranco Dopolnilna dejavnost na kmetij
  • Davčna številka 95078444 SI95078444
  • Matična številka 2497476000
  • Davčni zavezanec Ne

Odpiralni čas

  • Pon. - pet.:
  • Sobota:
  • Nedelja: