Sadjarstvo Ficko, Goričko Kmetijske dejavnosti

O podjetju

Sadjarstvo Ficko Goričko

Pri Sadjarstvu Ficko nastajajo kakovostni izdelki, ki so posebnost na slovenskem tržišču. Osnova so posebej izbrane sadne vrste, saj pri nas raste prvi nasad kutine ter prvi nasad nešplje v Sloveniji.
Mikroklima zahodnega Goričkega, idealna sadjarska pobočja ter z apnencem bogata tla, ki odražajo ostanke Panonskega morja, dajejo našemu sadju poseben ton. Spremenljive vremenske razmere, ki se od leta do leta spreminjajo, pa se odražajo tudi v naših končnih izdelkih. Želimo proizvajati izdelke, kot nam jih ponudi narava, saj nam delo v sožitju z naravo rodi najlepše in najboljše plodove.

Kdo smo?

Sadjarstvo FIcko smo družina treh generacij, kjer ima vsak svoje mesto in tudi naloge, da izpolni mozaik naše celotne kmetije.

Najstarejša generacija (Vendel, Terezija) se je z kmetijstvom ukvarjala že desetletja, sedanja generacija (Martin,Brigita) je obstoječo poljedelsko–živinorejsko kmetijo začela preusmerjati v sadjarsko, najmlajša generacija (Maja, Jaka ), pa že pridno pomaga na kmetiji.

V letu 2000 smo začeli s preusmeritvijo kmetije, saj se je na Goričkem težko ukvarjati s poljedelstvom in živinorejo, so pa zelo dobri pogoji za sadjarstvo in vinogradništvo.

Željo, da bi delali nekaj posebnega na tem prostoru, smo začeli uresničevati s tem, da smo zasadili prvi intenzivni nasad kutine v Sloveniji in temu leta 2003 dodali še drugega ter dodali prvi intenzivni nasad nešplje v Sloveniji.

Če si v nečem prvi, potem ni odkupa, zato smo predelali in dogradili naše gospodarsko poslopje za predelavo sadja ter prav tako prodajni prostor za direktno prodajo na domu.

Naši izdelki

Na žačetku smo želeli proizvajati domače žganje in likerje, vendar smo zaradi manjšega pridelka v mladem sadovnjaku raje začeli s pridelavo marmelade.

Trenutno proizvajamo marmelado iz kutine, iz stare sorte grozdja (jurke), iz jabolk iz našega starega sadovnjaka, iz sliv, breskev ter jagod ter hruške viljamovke. To so domače marmelade narejene po starih receptih brez vsakih dodatkov ali konzervansov.

Prav tako imamo tri vrste marmelade brez dodanega sladkorja.

Z rastjo pridelka v naših sadovnjakih smo lahko pričeli proizvajati:

 • žganje iz kutine,
 • nešplje,
 • ter sliv.

Imamo pa tudi tri vrste likerjev:

 • iz kutine,
 • nešplje
 • in grozdja (jurke).

Pridelujemo pa tudi:

 • olja
 • kise

Sadjarstvo Ficko, Goričko

Ponudba

Domače žganje


Proizvodnja domačega žganja iz eko, kakovostnega in okusnega sadja.

Ogled ponudbe

Domači likerji


Proizvodnja domačega likerja iz eko, kakovostnega in okusnega sadja.

Ogled ponudbe

Domača marmelada


Proizvodnja domače marmelade iz eko, kakovostnega in okusnega sadja.

Ogled ponudbe

Darila


Razni paketi daril, s katerimi lahko obdarujete vaše najdražje ali pa kot poslovno darilo. Vsi artikli so pridelani iz eko, kakovostnega in okusnega sadja.

Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Sadjarstvo Ficko, Goričko

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

 • Ime Sadjarstvo Ficko, Goričko
 • Polno ime SADJARSTVO FICKO MARTIN FICKO S.P.
 • Davčna številka 49284541 SI49284541
 • Matična številka 1980076000
 • Davčni zavezanec Da